URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 28 IUNIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Lichelele de politicieni convoacă de urgenţă duminica Parlamentul, să-şi scape pielea, dar pentru o problemă atât de gravă de sănătate publică precum epidemia de rujeolă nu-şi bat capul nici în mijlocul săptămânii. Iar Florian Bodog, în cele 6 luni cât a stat ministru, nu a reuşit să procure vaccinurile necesare, fiind preocupat mai degrabă să se bată cu Arafat pentru achiziţionarea unor ambulanţe. Prietenii ştiu de ce.
Zic şi eu
Adrian Cris
Aţi văzut vreodată un alcoolic căruia îi ard buzele după o cinzeacă, dar lefter şi în plus şi cu vechi datorii făcute pe caiet şi lăsate neachitate, milogindu-se la crâşmarul din cartier să-i dea o Săniuţă în schimbul hainelor de pe el, başca al tabloului de familie? Mie în postura asta - total degradantă, ba şi cu nădragii uzi - mi s-a părut PSD-ul când a promis UDMR că-i va da, în schimbul unor voturi la trântirea Guvernului, tot ce-au visat toţi Hunorii încă din burta mamei.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Săptămâna trecută, în Cetate, înainte de concertul lui Harry Tavitian, de la "Zilele Sfântului Ladislau", eram la standul de bere. Coadă scurtă, servire rapidă şi eficientă, executată de două fete şi un băiat. Ajung în faţă însetat: "Daţi-mi, vă rog, tot butoiul!". Pe feţele celor trei nicio reacţie. Mai încerc o dată, râzând...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre noua versiune de mobil a site-ului eBihoreanul.ro?De stiut
Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În această perioadă de criză politică la nivel guvernamental, revin în discuție ipotezele în care poate înceta madatul guvernului acordat în urma votului de investitură din parlament. În urma revizuirii din 2003, Constituția României este mult mai strictă cu privire la situațiile în care poate înceta acest mandat, primul ministru neputând fi revocat nici de președinte și, cu atât mai puțin, de partidul care l-a propus.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Răspândirea tehnologiilor bazate pe electricitate a dus la creşterea numărului de accidente. Circa o treime din traumatismele datorate curentului de înaltă tensiune apar la electrotehnicieni, o treime la muncitorii din construcţii, iar restul accidentelor nu sunt legate de locul de muncă.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Cunoscute în limbaj popular drept "fetişuri", parafiliile sunt impulsuri sexuale regulate şi intense, fantezii şi comportamente sexuale legate de persoane, părţi ale corpului, obiecte, suferinţa sau umiliera altora sau a sinelui şi alte asemenea comportamente sau fantezii care ies din ceea ce este considerat drept "normă". Printre cele mai cunoscute parafilii se numără sadismul și masochismul.
Activiştii USR, nemulţumiţi că Garda Forestieră pune defrişarea a 1.000 hectare din Padiş pe seama unor... furtuni şi gândaci
Bihor
La mai bine de două luni după ce au sesizat Gărzii Financiare faptul să se vede din satelit lipsa a peste 1.000 de hectare de pădure în zona Padiş comparativ cu situaţia din urmă cu zece ani, activiştii ISR sunt nemulţumiţi de răspunsul primit. Conform GF, doar 68 metri cubi de lemn au fost exploataţi ilegal, restul pagubelor fiind cauzate de furtuni şi gândaci.
Compania de Drumuri ne cheamă la dezbatere privind impactul autostrăzii Braşov-Oradea asupra mediului
Bihor
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a realizat un nou studiu de impact asupra mediului privind construcţia autostrăzii Braşov-Borş, document care acum este supus dezbaterii publice. Bihorenii interesaţi îşi vor putea spune amendamentele la două dezbateri publice pe care CNAIR le va organiza, la începutul lunii iulie, în judeţul nostru.
23 Iunie 2017, 14:52
'Tradiţia' continuă: UDMR-istul Meleg Vilmos, de profesie actor, va conduce Filarmonica orădeană
Bihor
Filarmonica de Stat Oradea va fi condusă de actorul şi regizorul Meleg Vilmos, fost director artistic al trupei Szigligeti, de unde şi-a dat demisia după ce actorii au ieşit să protesteze în faţa Teatrului acuzându-l de incompetenţă. Meleg a candidat la alegerile parlamentare pe lista UDMR.
Sărbătorim împreună: Harry Tavitian şi Balázs Elemér Group au cântat la Zilele Sfântului Ladislau (FOTO)
Timp liber
Zilele Sfântului Ladislau, care se desfăşoară între 19 şi 25 iunie, în Oradea, l-au avut ca oaspete în seara de joi pe pianistul Harry Tavitian, cu prelucrări jazz ale lucrării "Dansuri populare româneşti" compuse de Bartók Béla, precum şi cântece armeneşti medievale. Pe aceeaşi scenă a urcat şi Balázs Elemér Group din Ungaria, care a încheiat seara.
23 Iunie 2017, 14:00
Tâlhari în arest: Doi tineri au „sărit” pe un orădean pe strada Matei Corvin şi l-au lăsat fără portofel
Bihor
Doi tineri care, în urmă cu 10 zile, au atacat un orădean pe stradă şi l-au lăsat fără portofel au fost prinşi de poliţişti şi arestaţi pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Unul dintre agresori, Lakatos Jozsef, are doar 16 ani.
23 Iunie 2017, 12:48
Linia 25 de autobuz va fi prelungită cu cinci staţii
Bihor
Societatea de transport local OTL a decis să prelungească linia de autobuz 25 "pentru o mai bună deservire a utilizatorilor" şi, începând de luni, aceasta va avea încă cinci staţii până pe strada Daliei.
23 Iunie 2017, 12:15
Noua reţea şcolară: Clasele de gimnaziu ale Colegiului Iosif Vulcan se vor muta în sediul fostului colegiu Şaguna
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, noua reţea şcolară pentru anul de învăţământ 2017-2108. Elevi de la trei şcoli orădene - Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul Tehnic Traian Vuia şi Şcoala Gimnazială Szascvay Imre - vor începe noul an şcolar în alte sedii pentru că spaţiile în care învăţau până acum sunt închiriate, revendicate sau într-o stare proastă.
23 Iunie 2017, 11:50
Autogol la PNL: Liberalii din Diosig au şef nou un… PSD-ist!
Bihorel
S-ar zice că prin nordul judeţului, enclavă a UDMR, partidele româneşti nici nu prea au pe ce să se bată. Greşit! O demonstrează zarva creată în organizaţia PNL din Diosig de faptul că peste cei 30 de liberali locali a ajuns şef taman fostul şef al PSD-ului comunal, Constantin Sabău, fost viceprimar până anul trecut, când a devenit consilier liberal. Gurile rele zic că noua achiziţie, decisă de un şefuţ de partid de la Oradea, face PNL-ul din Diosig de râsul lumii. Şi nu neapărat din cauza pedigriului roşu, cât a problemelor lui Sabău cu ANI.
23 Iunie 2017, 10:33
Vânătoare în Oradea! Asociaţia Forest Hunt Paleu, cu pușca pe sălbăticiunile din Podgoria
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, încheirea unui contract de colaborare cu Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Forest Hunt Paleu pentru recoltarea mistreţilor, căpriorilor şi vulpilor care s-au dezvoltat necontrolat în zona cartierului Podgoria, prin fostele ferme pomicole şi în incinta Uzinei de Apă. Contractul va fi încheiat pe 3 ani, timp în care membrii asociaţiei vor organiza între 3 şi 12 vânători anual.
23 Iunie 2017, 09:48
Maxim! Din 2018, terenurile şi clădirile neîngrijite din Oradea vor fi supraimpozitate cu 500%
Bihor
Cine nu îngrijeşte plăteşte! Consiliul Local a hotărât joi majorarea procentului cu care va supraimpozita clădirile şi terenurile neîntreţinute, de la 400%, cum e în prezent, la 500%, maximum permis de lege, începând de anul viitor. În paralel, orădenii care îşi consemnează partea lor de contribuţie la reabilitarea imobilului într-un cont al Primăriei până la 30 noiembrie vor scăpa de suprataxare începând din anul următor.
23 Iunie 2017, 08:57
Banii vorbesc! Firmele din Bihor nu pot ţine pasul cu creşterile salariale din sectorul bugetar
Bihoreanul tipărit
Creşterea salariilor în sectorul bugetar pune presiune pe angajatorii privaţi, siliţi să crească veniturile salariaţilor pentru ca aceştia să nu fugă la stat ori în străinătate. Firmele din Bihor se confruntă cu o criză de personal fără precedent fiindcă oamenii refuză să lucreze pe sume apropiate de salariul minim, astfel că angajatorii sunt obligaţi să aducă lucrători din ţară, să dea bonusuri de performanţă şi prime celor care aduc la muncă noi colegi.
23 Iunie 2017, 08:08
Consiliul Local a aprobat procedurile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar şi a celor abandonate
Bihor
Consiliul Local a aprobat, joi, procedurile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar şi a celor abandonate, adaptate noilor prevederi legale. Ridicarea, transportul şi depozitarea în spaţii special amenajate a vehiculelor staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau a celor abandonate va fi făcută de angajaţii Serviciului Parcări în baza dispoziţiei scrise de poliţistul rutier sau poliţistul local.
22 Iunie 2017, 21:46
Fără maşini în weekend! Traficul rutier prin Piaţa Unirii din Oradea, restricţionat începând de sâmbătă
Bihor
Începând din acest sfârşit de săptămână, traficul rutier prin Piaţa Unirii din Oradea va fi restricţionat. Măsura va fi valabilă în fiecare weekend, iar într-o primă etapă circulaţia maşinilor va fi restricţionată doar între orele 10 şi 22, fiind permisă circulaţia taxiurilor şi a mijloacelor de transport în comun.
22 Iunie 2017, 21:20
Compania de Apă Oradea şi OTL au conduceri noi
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi noile Consilii de Administraţie de la Compania de Apă Oradea şi OTL, selectate de firma Romarketing în baza legii privind conducerea corporatistă a întreprinderilor publice. Noile CA-uri vor trebui să pregătească în perioada următoare procedurile de selecţie a viitorilor directori de la CAO şi OTL.
22 Iunie 2017, 20:29
Oradea, printre oraşele cu cel mai bun acces la spaţii verzi şi facilităţi sportive
Oradea noastră
Un nou studiu Storia.ro pune Oradea în fruntea ţării. Conform unui sondaj realizat de această platformă, Oradea, Braşov şi Miercurea Ciuc sunt oraşele cu cel mai bun acces la facilităţi de recreere, adică spaţii verzi, terenuri de sport şi activităţi culturale.
22 Iunie 2017, 19:25
Cadastrare gratuită: Comuna Gepiu, prima din judeţul Bihor unde s-au acordat extrase CF gratuite cetăţenilor cu terenuri extravilane
Bihor
Comuna Gepiu a devenit prima din judeţul Bihor unde 145 de săteni care deţin terenuri intravilane au primit, joi, toate documentele privind proprietăţile, în cadrul programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023. Scopul programului este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România, indiferent de forma de proprietate şi de destinaţie - terenuri, clădiri şi apartamente - în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară.
22 Iunie 2017, 18:42
Şcoala Internaţională se deschide în septembrie cu tarife 'reduse': 4.900 euro pe an
Bihor
Consiliul Local a aprobat protocolul de colaborare pentru înfiinţarea şcolii private International School of Oradea cu predare în limba engleză, acreditată Cambridge. Şcoala îşi va începe cursurile din 11 septembrie în Campusul Şcolar Partenie Cosma. Instituţia de învăţământ oferă tarife reduse de la 8.000 euro la 4.900 euro pe an pentru primii 25 de elevi de gimnaziu în scrişi.
22 Iunie 2017, 17:59
Traian Bodea: Consiliul Judeţean nu finanţează Luceafărul Oradea. Nu putem băga bani în fotbal
Bihor
Consiliul Judeţean nu va finanţa echipa de fotbal Luceafărul Oradea, cel puţin din câte susţine vicepreşedintele instituţiei, Traian Bodea, care a spus că este nevoie de bani pentru "parcuri industriale şi drumuri publice". Directorul executiv al clubului de fotbal, Cristian Sabău, a declarat că Luceafărul s-ar afla în "discuţii avansate" pentru finanţare cu "cei de la Consiliul Judeţean".
22 Iunie 2017, 17:20
Accident la Salonta: un TIR a fost izbit din plin de un tren care venea din Timișoara la Oradea (FOTO)
Bihor
Accident de pomină, joi, după amiază, în Salonta. Șoferul unui TIR a scăpat ca prin minune, după ce nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, iar camionul său a fost luat în plin de trenul Personal care circula dinspre Timișoara spre Oradea. Omul a scăpat doar cu zgârieturi.
Canicula face victime: Un orădean a murit, după ce i s-a făcut rău pe Corso
Bihor
Un orădean în vârstă de 78 de ani a murit, joi, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla pe pietonala Republicii. Medicii SMURD Bihor au încercat vreme de aproape o oră să îl resusciteze, însă fără succes. Cel mai probabil, orădeanul a suferit un atac de cord.
22 Iunie 2017, 16:20
Au făcut şi ei, facem şi noi! Vicepreşedintele CJ Bihor, Traian Bodea: 'PNL a angajat până şi femeile de serviciu pe criterii politice'
Bihor
Într-o conferinţă de presă organizată în miezul zilei, la sediul ALDE, vicepreşedintele CJ Bihor Traian Bodea a afirmat că primarul Ilie Bolojan a vehiculat informaţii eronate în privinţa cheltuielilor pe care instituţia le face cu angajaţii. Cât despre angajările pe criterii politice, dezvăluite de BIHOREANUL, Bodea susţine că actuala administraţie n-ar fi prima care practică metoda.
22 Iunie 2017, 15:52
Rectificare bugetară: Consiliul Local Oradea alocă încă un milion de lei pentru reabilitarea dealului Ciuperca
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi rectificarea bugetul local pentru anul în curs. Potrivit hotărârii adoptate, bugetul local va aloca încă un milion de lei pentru reabilitarea dealului Ciuperca. Printre altele, aleşii locali au mai hotărât să aloce 1,5 milioane lei pentru Spitalul Judeţean, sumă din care circa 630.000 lei vor fi cheltuiţi pe asigurarea dotărilor de bază a unui laborator de endoscopie terapeutică, şi a majorat cu 284.000 lei bugetul Spitalului Municipal.
22 Iunie 2017, 15:22
Proiectil de tun din al doilea Război Mondial, dezgropat în Velenţa
Bihor
Un proiectil de tun, de calibru 100 de milimetri, provenit din cel de-al doilea Război Mondial, a fost dezgropat miercuri, pe strada Micsandrelor din Oradea. Pompierii au transportat şi depozitat proiectilul în siguranţă şi urmează să-l distrugă.
22 Iunie 2017, 15:06
Fata mamii... UDMR-ista Petö Dalma Csilla a depus jurământul de consilier local
Bihor
UDMR-ista Petö Dalma Csilla, fiica fostei deputate UDMR Petö Csilla, a depus joi jurământul de ales local. Petö Dalma Csilla a preluat mandatul vacantat prin demisia fostului consilier local Huszar Istvan, după ce următorul candidat pe lista Uniunii la alegerile de anul trecut, Balla Kecskes Monika, a renunţat la postul din Consiliul Local.
22 Iunie 2017, 14:45
Poliţiştii au luat cu asalt pieţele din Oradea: Aproape 600 de persoane legitimate, peste 200 de maşini şi 32 de firme controlate (fOTO)
Bihor
Aproape 600 de persoane au fost legitimate, iar peste 200 de maşini şi 32 de firme au fost controlate în pieţele din Oradea, în timpul unor acţiuni realizate de poliţiştii orădeni în perioada 11-21 iunie.
22 Iunie 2017, 14:23
Memorie scurtă: Liberalii bihoreni acuză PSD de trădări „inacceptabile” cu UDMR, cu scuza că ei au făcut concesii mai mici
Bihor
La o zi după moţiunea de cenzură şi două după eşuarea trocului PSD şi ALDE cu UDMR, prin care limba maghiară ar fi devenit, practic, o a doua limbă oficială a statului, doi deputaţi ai PNL Bihor, Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, au acuzat „lipsa de scrupule” a liderilor celor trei formaţiuni. Pentru că jurnaliştii le-au reproşat concesiile făcute aceleiaşi UDMR în trecut, liberalii s-au apărat motivând că „niciun partid” românesc nu poate guverna de unul singur, iar compromisurile făcute de ei nu au fost niciodată „inacceptabile”, precum cele ale PSD.
22 Iunie 2017, 13:49
Transformare spectaculoasă a lui Cristi Tabără: Orădeanul a slăbit 60 de kilograme (FOTO)
Magazin
Transformare spectaculoasă a vedetei TV Cristi Tabără. Presa tabloidă scrie că orădeanul, care a avut întotdeauna probleme cu greutatea, a slăbit nu mai puţin de 60 de kilograme. De altfel, cele mai recente imagini cu el arată o transformare vizibilă.
Percheziții DIICOT Oradea: peste 300.000 de ţigări, 2,7 kg de canabis și maşini adaptate pentru contrabandă au fost ridicate! (FOTO)
Bihor
Lovitură importantă a procurorilor DIICOT şi a poliţiştilori Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog din Oradea! Peste 330.000 de ţigări netimbrate, 2,7 kilograme de canabis, dar şi maşini adaptate pentru contrabandă au fost ridicate, joi, în urma unor ample percheziții în Bihor și alte județe din împrejurimi.
Urmează perioade 'fierbinţi' la frontieră. În cazul unor aglomeraţii mari, ITPF Oradea va suspenda controalele sistematice
Bihor
Chestorul de poliţie Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, a afirmat că poliţiştii de frontieră se pregătesc de aglomeraţii în sezonul estival. Dacă timpii de aşteptare vor fi mai mari de 30 de minute, chestorul va dispune suspendarea temporară a controalelor sistematice şi efectuarea controalelor simplificate.
22 Iunie 2017, 12:05
O Dacie parcată neregulamentar în Oradea a fost „împachetată” peste noapte în hârtie igienică
Bihor
„Cadou” deloc plăcut pentru un orădean, proprietarul unei Dacii vechi parcate peste noapte pe strada Sfântul Apostol Andrei, chiar în spatele bisericii cu același nume. Întreaga maşină a fost acoperită cu hârtie igienică roz, autorul glumei lăsând prins de ştergătorul de parbriz până şi ambalajul în care fusese cumpărată hârtia.
22 Iunie 2017, 11:16
Descoperire interesantă a NASA: 10 planete similare cu Terra
Magazin
Agenţia spaţială a Statelor Unite a anunţat descoperirea a altor 219 planete în afara sistemului nostru solar. 10 dintre acestea ar fi similare cu Terra.
22 Iunie 2017, 10:31
Care pe care: Războiul pentru șefia Tribunalului Bihor se duce pe toate planurile!
Bihorel
Mai sunt câteva săptămâni până când se va stabili noul preşedinte al Tribunalului Bihor, funcţie vizată de actuala deţinătoare, judecătoarea Carmen Domocoş, dar şi de fosta vicepreşedintă, Daniela Jurjuţ-Lazăr. Lupta dintre cele două se dă pe toate fronturile, pentru că Domocoş i-a făcut zile fripte contracandidatei sale pe tot parcursul "competiţiei".
22 Iunie 2017, 09:51
Cu pajiştea la Parchet: Foştii edili din Cetariu, denunţaţi pentru că ar fi vândut o păşune nelegal şi pe bani mărunţi
Bihoreanul tipărit
Foştii edili din Cetariu, denunţaţi pentru că ar fi vândut o păşune nelegal şi pe bani mărunţi. În timp ce composesoratul din satul Şişterea susţine că Primăria i-a recunoscut dreptul de proprietate asupra terenurilor şi apoi le-a înstrăinat la un preţ de cel puţin 7 ori sub cel al pieţei, fostul primar acuză... o răzbunare politică.
22 Iunie 2017, 08:45
Se mişcă ţara: Organizaţii civice, inclusiv din Oradea, îl somează pe Iohannis să numească un premier pro-Justiţie
Actual
O serie de organizaţii civice îi cer preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să numească un premier care să susţină justiţia şi care să-şi asume un set de valori şi principii. Printre semnatarii scrisorii deschise se numără şi Oradea Civică, mișcare născută în săptămânile de proteste de stradă din Oradea care au urmat adoptării OUG 13.
22 Iunie 2017, 08:01
Cornel Țălnar va fi noul antrenor al echipei Luceafărul. Consiliul Județean ar putea susţine financiar clubul!
Sport
Conducerea clubului Luceafărul s-a înțeles cu antrenorul Cornel Țălnar, care urmează să fie noul tehnician principal al singurei reprezentante a județului Bihor în Liga a II-a la fotbal. Acesta va veni de la Brașov cu secundul Florentin Petre. Conducerea clubului orădean de fotbal se află însă în discuții avansate și cu reprezentanții Consiliul Județean, pentru o susținere financiară a acestuia.
21 Iunie 2017, 23:05
Minifotbal: Şase echipe bihorene la Campionatul Naţional al Firmelor!
Sport
În premieră, Bihorul va fi reprezentat de cea mai consistentă delegaţie la turneul final al Campionatului Naţional al Firmelor şi Instituţiilor Publice la minifotbal. Nu mai puţin de şase echipe s-au calificat la turneul ce va avea loc în weekend la Piatra Neamţ.
21 Iunie 2017, 20:23
PSD-istele din Bihor au sărbătorit Ziua Iei, cu plăcinte de Beiuş şi dansuri populare (FOTO/VIDEO)
Timp liber
Sărbătoare, miercuri seară, în Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Bihor, dar nu pentru victoria din Parlament a preşedintelui lor, Liviu Dragnea, care a regizat dărâmarea Guvernului PSD chiar de către PSD. Social-democratele au celebrat Ziua Iei, în curtea Muzeului Ţării Crişurilor, cu o expoziţie de costume populare din Bihor şi un spectacol folcloric.
Zeci de elevi din toată ţara se întrec în ecologie şi ecoturism, la Oradea
Burta pe carte
Peste 80 de elevi şi profesori din toată ţara vor fi prezenţi în următoarele zile la Oradea, pentru a participa la a 18-a ediţie a concursului naţional de ecologie, ecoturism şi protecţia mediului "Floare de lotus". Cu acest prilej, elevii vor vizita mai multe obiective turistice din Bihor.
21 Iunie 2017, 19:02
Cinci medalii pentru pugiliştii de la Basti Box Salonta la turneu internaţional 'Slovakia Boxing Cup 2017 Triebel'
Sport
Pugiliştii de la Basti Box Salonta s-au întors cu cinci medalii de la puternicul turneu internaţional "Slovakia Boxing Cup 2017 Triebel", competiţie care s-a desfăşurat în localitatea Klin din Slovacia. Elevii  antrenorilor Teodor şi Sebastian Silaghi au cucerit o medalie de aur, doua de argint şi două de bronz. Performera delegaţiei a fost Lara Nagy.
21 Iunie 2017, 18:26
Ilie Bolojan le cere şefilor din CJ Bihor să îşi onoreze funcţiile şi să reprezinte interesele judeţului la Bucureşti
Bihor
Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, a făcut un apel public la şefii din Consiliul Judeţean Bihor să îşi onoreze funcţiile şi să reprezinte interesele judeţului la Bucureşti. Bolojan a arătat că suspendarea lucrărilor la DN 76, lăsat fără asfalt final, va provoca distrugerea drumului şi a reclamat că insulele de calmare a traficului de pe DN1 pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Liberalul a mai acuzat conducerea CJ că lasă în paragină clădiri ale judeţului precum Policlinica Mare şi Filarmonica de Stat.
21 Iunie 2017, 17:59
Accident la intersecţia bulevardului Cantemir cu strada Muntele Găina: Un motociclist a fost rănit (FOTO)
Bihor
O persoană a fost rănită, miercuri după-amiază, într-un accident rutier produs la intersecţia bulevardului Dimitrie Cantemir cu strada Muntele Găina în care a fost implicat un autoturism şi o motocicletă.
21 Iunie 2017, 17:12
Revedere emoţionantă: Pompierul Paloczi Zsolt s-a reîntâlnit cu câinele pe care l-a salvat din incendiu
Bihor
Plutonierul adjutant Paloczi Zsolt, pompierul care şi-a riscat viaţa pentru a interveni într-un incendiu periculos care a avut loc în urmă cu o săptămână în Sîntandrei, s-a reîntâlnit cu câinele pe care l-a salvat de la moarte sigură. Patrupedul, un ciobănesc german masiv, a fost de-a dreptul bucuros că şi-a revăzut eroul.
Punctele ocazionale de frontieră, prea puţin populare. Cel de la Voievozi a fost tranzitat de doar 800 de persoane
Bihor
Punctele ocazionale de frontieră deschise din luna februarie în mai multe localităţi din Bihor şi Arad nu sunt prea populare, potrivit chestorului Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Cel mai puţin căutat dintre ele este cel din Voievozi, deschis în fiecare sâmbătă, care a fost tranzitat de doar 846 de persoane şi 227 de autoturisme.
21 Iunie 2017, 16:12
Piloţii echipei Carcover Racing Team Oradea, pe podium la etapa a III-a a Campionatului de Motociclism viteză RoSbk din Slovacia
Sport
Piloţii echipei orădene s-au impus pe Circuitul Slovakia Ring, situat la circa 30 de kilometri de Bratislava. Vigh Gyorgy a câştigat la clasa Superbike Challenge 1.000, iar Cristian Ghitea a ocupat locul I la clasa Rookies 600. De asemenea, noul înregimentat în echipă, Octavian Negrea, s-a situat pe locul II la clasa RoSbk, rezervată doar piloţilor români.
21 Iunie 2017, 15:28
Record de îmbolnăviri de rujeolă în județul Bihor: Aproape 200 de persoane, în doar 6 luni!
Bihor
Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă înregistrate în Bihor este mai mare decât oricând, epidemia începută anul trecut, când în 12 luni au fost 25 de îmbolnăviri, atingând în primele cinci luni ale acestui an aproape 200 de persoane. Cum un copil a şi murit pe fondul complicaţiilor generate de rujeolă, conducerea DSP Bihor recomandă insistent vaccinarea ca fiind metoda profilactică cea mai eficientă.
21 Iunie 2017, 14:42
 < Pagina precedentă 1 2 3 4 5 6 7 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
 • Mai mare nu se poate! Campionul de culturism Ion Marin a deschis cea mai mare sală de fitness din regiune, pe 2.500 metri pătraţi (FOTO)
 • Ziua drapelului: Oficialităţile judeţului, în frunte cu subprefectul Iulius Delorean, au sărutat Tricolorul (FOTO)
 • Tengo Salonta a câştigat etapa a doua din Interliga de futnet (FOTO)
 • A început Bacalaureatul! Peste 4.200 de absolvenţi bihoreni susţin primul examen scris (FOTO)
 • Plin de lume! Legendara trupă ungară Omega a făcut show de zile mari la Oradea (FOTO / VIDEO)
 • Vitejii Sfântului Ladislau au ieşit la paradă prin Oradea (FOTO / VIDEO)
 • Hora mare pe motoare! Cargo a 'turat' la maxim atmosfera Bike Fest X 3 (FOTO / VIDEO)
 • Sute de motociclişti s-au distrat la Bike Fest, în Băile 1 Mai (FOTO / VIDEO)
 • Exerciţiu reuşit al Serviciului de Ambulanţă, la Hotel Perla din 1 Mai: Un tânăr a fost salvat de la înec, după ce a fost lovit de un amic (FOTO / VIDEO)
 • Şapte tinere dichisite au reînviat povestea Sânzienelor în zona centrală a Oradiei (FOTO)
TIMP LIBER
Timp liber
CURS VALUTAR
 • 1 USD = 4.0522 RON
 • 1 EUR = 4.563 RON
 • 1 HUF = 0.0148 RON