URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
Redactia

sigla bihoreanul1.jpg

Ziar al judeţului Bihor
Fondat în anul 2000

Redacţia
Calea Aradului nr. 4, Bloc 3, Sc. A,
Cartierul Luceafărul, Oradea, 410223
Tel: 0359-46.26.03
Fax: 0259-41.41.23
Email: redactia@bihormedia.ro

Director: Mircea Chirilă
Redactor şef: Florin Ciucaş
Redactor şef adjunct: Adrian Criş
Editor șef online: Raluca Avram

Redactori:
Ioana Carţiş, Smaranda Chişbora,
Laura Gal, Dan SimaiAdriana Totorean

Reporteri:
Mădălina Sim
Paul Lelea

Secretar general de redacţie: Dan Stan
Fotoreporter: Szilágyi Lóránd
Contabilitate: Daniela Buştean
IT: Cristian Braghină

Publicitate:
Dana Fărcuța
publicitate@bihormedia.ro
Tel: 0771.355.336

Publicaţie şi portal realizate de
BIHOR MEDIA
J05/1060/2009
RO 25908958
Cont RO93 INGB 0000 9999 0158 5672 (RON), ING Bank Oradea

 

Despre noi

01_5.jpg Săptămânalul BIHOREANUL a fost lansat în luna octombrie 2000, fiind parte a reţelei de ziare locale a grupului MediaPro.

Formatul editorial şi grafic propus de BIHOREANUL, dezvoltat în jurul unui concept original, de ziar al comunităţii (de informaţie, anchetă şi reportaj) şi tabloid, care nu ocoleşte divertismentul şi spectaculosul autentic, s-a dovedit un succes.

Publicaţia s-a dezvoltat în permanenţă, editând mai multe suplimente şi un portal extrem de vizitat de ştiri, organizând evenimente notorii, precum Gala Premiilor lui Bihorel, consolidându-şi, prin anchetele sale, poziţia de lider pe piaţa săptămânalelor şi imaginea de ziar curajos, echidistant, cu cea mai valoroasă echipă redacţională.

De-a lungul anilor, acesta a strâns nume cunoscute ale presei bihorene, precum: Mircea Chirilă, Florin Ciucaş, Adrian Criş, Laura Gal, Dan Simai, Raluca Avram, Adriana Totorean, Smaranda Chişbora, Florin Budea, Vasile Boitoş, Olivia Steer, Liliana Sime, Cătălin Sărmăşan, Simona Iacob, Ovidiu Pascu, Csikos Rolland,Valentin Buda ş.a.

Anul 2003 a adus ziarului singura nominalizare profesională naţională pentru presa bihoreană, la Premiile Clubului Român de Presă, iar anul 2006 - premiul mass-media în cadrul Premiilor de Excelenţă ale municipalităţii orădene. În anul 2007, BIHOREANUL a ajuns lider de audienţă pe întreaga piaţă a presei scrise locale.

Potrivit datelor făcute publice de Biroul Român de Audit Transmedia, prin Studiul Naţional de Audienţă (2020), săptămânalul BIHOREANUL este citit, în medie, de 26.000 persoane per ediție, dintre care 53% cititori în mediul urban.

Portalul www.ebihoreanul.ro este lider de audiență pe piața presei online din județul Bihor, înregistrând, în luna ianuarie 2020 peste 650.000 de vizitatori unici, peste 2.300.000 de vizite și peste 4.000.000 afișări, conform măsurătorilor SATI, Trafic.ro şi Google Analytics.

Publicaţiile noastre au o audienţă totală cumulată (print, web, reţele sociale) de 202.000 de persoane săptămânal, conform Studiului Național de Audiență realizat la comanda BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia (2020). 

De la 1 iulie 2009, de când trustul Media Pro a renunţat la tipărirea publicaţiilor locale, BIHOREANUL este realizat în continuare de aceeaşi echipă, editor fiind compania Bihor Media.

Asumându-și rolul social de ”câini de pază ai societății”, reprezentanții editorului Bihor Media respectă reglementările consfințite de Codul deontologic al jurnalistului, unificat, document adoptat în reuniunea Convenției Organizațiilor de Media din 23-24 octombrie 2009, dar și legislația și jurisprudența europeană în materia libertății de expresie, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, încurajând servirea interesului public, prezentarea completă a adevărului, instaurarea dreptății sociale, eliminarea abuzurilor și a corupției, protecția surselor de informare, încurajarea avertizorilor de integritate (whistleblowers) și, în general, toate practicile democratice care pot contribui la dezvoltarea societății.

Consultați și:

Termenii și condițiile de utilizare a site-ului

Politica de confidențialitate și de utilizare a cookie-urilor

Regulamentul de postare a comentariilor

 

Contactați redacția:

* Campuri necesare

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON