URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2017, 09:49

Concurenţii de la Cupa Redpoint la tir cu arcul au luptat şi cu canicula (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 50 de sportivi bihoreni s-au întrecut pe terenul de sport de la LPS Bihorul la cel de-al doilea modul al Cupei Redpoint de tir cu arcul. Desfăşurată pe o căldură insuportabilă, competiţia a oferit totuşi întreceri spectaculoase. La final, pe lângă tradiţionalele cupe, diplome şi medalii, laureaţii au primit şi premii constând în produse de birotică şi IT.

Dacă la etapa trecută arcaşii bihoreni au avut parte de ploaie, sâmbăta trecută au înfruntat canicula. Sportivii, mulţi dintre ei copii, au rezistat eroic "inamicului" general, căldura, iar cei mai buni trăgători au câştigat premii importante atât în clasamentul individual cât şi în cel general.

Cu peste 50 de sportivi la linia de tragere, majoritatea componenţi ai diviziilor de arc tradiţional, barebow şi bowhunting, deoarece sportivii de la compound şi olimpic au concurat în modulul 1, Cupa Redpoint a rămas cea mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor. Competiţia, care a contat şi pentru etapa a III-a a Campionatului Judeţean, s-a derulat la o temperatură de peste 37 de grade, pe terenul de sport administrat de LPS Bihorul, pe ţinte fixe FITA şi 2D.

Dintre cei care au urcat pe podium îi putem aminti pe Lucian Demian (Redpoint Oradea, medalia de aur la seniori compound), Kiss-Virag Csenge (Phoenix Săcueni, aur la cadete tradiţional replică istorică), Călin Darna (Redpoint, locul I la master barebow), şi Kurucz Tibor, Vagi Vilmos, Porkolab Juhasz (toţi trei de la C.S. Nomad Archers, ocupanţii podiumului la copii arc tradiţional replică istorică). De asemenea, tot la arc tradiţional replică istorică Nagy Eniko (Nomad Archers) a ocupat locul I la senioare, urmată de colega ei de club Vagi Georgia şi de Antal Edith de la Redpoint Oradea. La categoria similară, seniori, medalia de aur a revenit lui Ridi Ferenc (Nomad Archers), cea de argint lui Guba Iosif (Phoenix Săcueni) şi cea de bronz lui Balog Janos (Nomad). La barebow seniori Seres Geza (C.S. White Lion) este în continuare neînvins, urmat de Remus Mariş, argint, şi de Cosmin Bota, bronz (ambii de la Redpoint).

În total, C.S. Redpoint a câştigat, "cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, Rivolto Cons, DJST Bihor, Darer şi Vitrerom", după cum precizează Mircea Stroe, preşedintele clubului, 7 medalii de aur, 2 de argint şi 3 de bronz.

La acest concurs, în afară de premiile tradiţionale (diplome, cupe şi medalii), organizatorul a oferit ca premii şi produse de birotică şi IT de la Darer, iar clubul Nomad a primit un arc recurve fabricat de European Archery Products.

Următoarea etapă a Campionatului Judeţean de Tir cu arcul va avea loc pe 27 august, la Săcueni, în organizarea clubului C.S. Phoenix.

În clasamentul general, după trei etape, conduce Nomad Archers cu 212 puncte, urmat de Redpoint Oradea cu 166 de puncte şi de Phoenix Săcueni cu 113 puncte, C.S. White Lion cu 88 de puncte, Blueline Nojorid cu 20 de puncte şi Haiducii Salonta cu 11 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON