URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2017, 11:38

Tricolorul, cinstit la înălţime: Patru soldaţi au urcat cu steagul românesc pe Vârful Bihor (FOTO)

Tricolorul, cinstit la înălţime: Patru soldaţi au urcat cu steagul românesc pe Vârful Bihor (FOTO) sursa foto: Facebook / Florin Dârjan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De Ziua Drapelului, patru soldaţi din Sălaj au cinstit simbolul României pe vârful Munţilor Apuseni.

Militari ai Batalionului 317 Sprijin Logistic Voievodul Gelu Zalău, din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă Silvania din Şimleul Silvaniei, alături de membri ai grupului Invictus România, au arborat tricolorul pe Vârful Bihor, după ce au instalat un catarg din materiale cărate în raniţe.

Soldaţii şi-au dorit să celebreze Ziua Drapelului la altitudinea de 1.849 metri, pe vârful cunoscut şi sub numele Cucurbăta Mare.

Potrivit adevarul.ro, pe munte au urcat plutonier major Florin Dârjan (coordonatorul acţiunii), locotenentul Adrian Vasile, plutonierul major Laurenţiu Lăpuşte şi sergentul major Gabriel Boticaş.

Cei patru au pornit în călătorie duminică, la orele dimineţii, şi au plecat din Zalău până în Arieşeni cu maşina. De acolo, până pe pisc au urcat pe jos, cu raniţele în spate.

"Am urcat circa 15 kilometri până în vârf, îmbrăcaţi în uniformă militară şi purtând fiecare în spate o raniţă grea de 20 kilograme. Am dus cu noi un catarg, sacii de dormit, cortul, precum şi cimentul şi nisipul necesar pentru a putea arbora drapelul. Toate acestea, pentru a cinsti acest simbol naţional", a precizat plutonierul major Dârjan.

Militarii au înnoptat pe munte, pentru ca la primele ore ale dimineţii să instaleze catargul şi să înalţe drapelul României, pe care au trecut denumirea unităţii. După ce au salutat tricolorul, sălăjenii au intonat, în pas de marş, cântecul istoric "Treceţi batalioane române Carpaţii". "A fost cam rece, dar am venit pregătiţi cu echipament de munte, aşa că noaptea a trecut cu bine", a mai spus coordonatorul expediţiei.

Demersul reprezentanţilor Batalionului 317 este al treilea de acest fel, după ce anul trecut, şapte militari zălăuani au urcat pe Vârful Vlădeasa, iar în 2015, alţi 12 au cucerit Vârful Moldoveanu, pentru a cânta Imnul Naţional. În vârstă de 43 de ani, Florin Dârjan a fost implicat în toate aceste expediţii, ba chiar şi în diverse activităţi dedicate sprijinirii veteranilor participanţi la acţiunile militare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON