URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2017, 15:02

Celebrul chirurg orădean Alexandru Gălăţanu are un nou dosar penal. Poliţiştii i-au confiscat 17 puști și 4 pistoale! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Celebrul chirurg orădean Alexandru Gălăţanu s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi cu casele percheziţionate, după ce, în urma unui control al Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Bihor, polițiștii au descoperit că nu ţine armele la adresa trecută pe autorizaţie, iar apoi, deşi i s-a cerut să le predea, a refuzat.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Bihor, controlul la domiciliul medicului s-a desfăşurat pe 2 mai şi a avut ca scop verificarea modului în care medicul își păstra armele şi muniţiile.

La altă adresă

„În urma controlului, au fost constatate nereguli cu privire la modul de păstrare a armelor. Din cele 15 arme pe care acesta le deținea legal, au fost identificate și prezentate controlului doar două, restul nefiind găsite la adresa legală de păstrare”, se arată în informarea poliţiştilor.

Ca urmare, medicul s-a ales cu o amendă, iar ca măsură complementară, poliţiştii i-au anulat dreptul de deţinere, port și folosire a armelor letale și a munițiilor pentru acestea.

„De asemenea, conform dispoziției de anulare, cel în cauză avea obligația să depună de îndată armele și munițiile letale la un armurier autorizat, iar în termen de 10 zile să facă dovada depunerii acestora”, se spune în comunicat.

Gălăţanu nu s-a conformat, motiv pentru care poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi i-au deschis acestuia dosar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar vineri au descins la cele trei imobile din proprietatea chirurgului, două din Oradea şi unul din Meziad, pentru a ridica armele.

Un adevărat arsenal

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării toate cele 15 puști pentru care acesta avusese drept de deţinere, port sau folosire, alte două puști din categoria armelor neletale pentru care nu fusese autorizat la deţinere, plus 4 pistoale de panoplie și 139 de cartușe letale, de diferite calibre.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Alexandru Gălăţanu este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, medic primar în chirurgie plastică şi reparatorie, precum şi în ortopedie şi traumatologie, fiind totodată şeful secţiei Ortopedie din Spitalul Militar "Avram Iancu".

Condamnat pentru alcool

Chirurgul a mai avut probleme penale. În noiembrie 2012, cu o alcoolemie de  2,40 g/l alcool în sânge la volan, acesta a provocat un carambol pe bulevardul Dimitrie Cantemir, în apropiere de centrul comercial Oradea Plaza, soldat cu avarierea a trei autoturisme.

Chemat câteva luni mai târziu la Poliţie, Gălăţanu a rupt documentul prin care i s-a adus la cunoştinţă învinuirea, iar pentru că şi-a sfidat anchetatorii, a fost reţinut pentru 24 de ore, măsură care ulterior a fost înlocuită cu controlul judiciar.

În final, medicul a fost trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere şi s-a ales cu o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
...pt oarecine
...daca la betie un detinator de arme ti-ar fi tuflit o persoana draga probabil ca erai primul care il infiera .Asa faci pe desteptul. Daca vrei sa detii o arma, nu stiu ce putea face mosul cu 15 (mai zicem de smecheri pe vremea lui Ceausescu)trebuie sa respecti legea, buna , proasta, e facuta de cei pe care noi iam votat, respect-o, daca nu, asta e , la PUSCARIE. Si dupa toate smecheriile pe care lea facut, mai este lasat la domiciliu. Se isca o intrebare fata de lege. Daca si noi facem la fel, suntem tratati tot ca el. Mda
Postat 24 Mai 2017, 17:07 de FLORIN64
O lege nedreaptă și abuzivă care se cere schimbată
Deci omul deținea armele în mod legal, doar că nu s-a conformat cu idioțenia care stipulează că acestea trebuiesc păstrate toate la aceiaș adresă - ba mai mult, e necesar și ca acestea să fie dezasamblate, iar muniția păstrată separat. E ca și cum mașina ar trebui păstrată în garaj, cu roțile demontate și rezervorul gol. Iar cine va spune că mașina nu poate fi folosită ca o armă foarte distrugătoare, nu a privit știrile în ultima vreme. Mult succes D-lui Dr. cu recuperarea flintelor!
Postat 23 Mai 2017, 14:02 de Oarecine
Ortoped...deci probleme cu
..." unde nu-i cap, vai ( si) de picioare!"
Postat 22 Mai 2017, 15:18 de gimail
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON