URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2017, 12:50

Cu fundu-n două luntri: O bihoreancă a fost şi funcţionar public într-o comună, şi ales local în altă comună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bihoreancă a „supt la două oi” timp de doi ani, exercitând concomitent o funcţie publică şi o demnitate publică. ANI a anunţat luni că a mai găsit o serie de aleşi locali incompatibili, între care unul din Bihor, Valentina Codrean, care „în perioada 22 iunie 2012 – 23 ianuarie 2014 a deţinut simultan funcţia publică de referent în cadrul Primăriei comunei Sînmartin şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Lăzăreni, încălcând astfel dispoziţiile art. 94, alin (1) şi (2), lit a) din Legea 161/2203”, privind prevenirea şi combaterea actelor de corupţie.

Practic, în timp ce la Sînmartin Codrean încasa un salariu de funcţionar public, beneficia şi de o îndemnizaţie de consilier local la Lăzăreni.

BIHOREANUL a aflat că Valentina Codrean a fost angajată la Primăria Sînmartin în vara anului 2012, după ce a pierdut alegerile pentru funcţia de primar al comunei Lăzăreni, pe care a deţinut-o vreme de două mandate, între 2004-2008 şi 2008-2012, ca reprezentant al PDL.

Contactată de ziar, Codrean a admis că a fost concomitent funcţionar în Sînmartin şi consilier local în Lăzăreni, însă consideră că nu s-a aflat în incompatibilitate, dar şi că este victima unei răfuieli politice.

„Cineva nu a încăput de mine. Nu am fost incompatibilă, pentru că nu am avut calitatea de ales şi de funcţionar în aceeaşi comună, ci în comune diferite. Dacă aţi lua la verificat consilierii locali din Lăzăreni, aţi vedea incompatibili adevăraţi”, a declarat fosta primăriţă şi consilieră.

Codrean a refuzat, însă, să spună cine s-ar fi „răzbunat” reclamând-o la ANI şi care alte persoane dintre cele ce deţin o poziţie de consilier local în Lăzăreni ar avea şi calităţi incompatibile cu aceasta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
fix pix...
mai bine ati face si voi o analiza a bugetarilor care lucreaza 24 sau 36 de ori pe zi cu contracte munca la stat cu norme de 8 ore /zi in doua sau trei institutii si uneori alte contracte de munca pentru diverse proiecte pe fonduri UE. Aia sunt performeri care reusesc sa lucreze 30 de ore /zi cand ziua are 24 de ore, ei reusesc sa comprime timpul , sa sfideze fizica.
Postat 17 Iulie 2017, 13:41 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON