URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2017, 15:25

Bolojan atacă valul de angajări de la Consiliul Judeţean: "Scopul unei autorităţi nu este să ofere slujbe celor care nu se pot angaja în privat"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean nu este agenţie de angajare a forţei de muncă! Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a criticat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă valul de angajări iniţiat de conducerea PSD-UDMR de la Consiliul Judeţean Bihor, fenoment dezavăluit de săptămânalul BIHOREANUL.

"Scopul unei autorităţi nu este să ofere o slujbă pentru cei care nu se pot angaja în sectorul privat, ci să ofere servicii cetăţenilor pentru taxele şi impozitele încasate", a declarat preşedintele PNL Bihor.

4 milioane de euro în plus, în salarii

Bolojan a mai spus că angajările şi creşterea salariilor bugetarilor a majorat cheltuieliele de salarii ale CJ Bihor cu circa 4 milioane euro. "Această majorare consumă fondul de investiţii al CJ Bihor. Sunt bani care nu se mai regăsesc în modernizarea de drumuri din judeţ sau în reabilitarea clădirii fostei Policlinici Mari, care are faţadele căzute", a declarat liderul PNL Bihor.

Preşedintele liberalilor bihoreni a mai spus că angajările din CJ nu sunt justificate nici din punct de vedere al activităţii.

"N-ar fi o problemă dacă acei salariaţi nou angajaţi ar avea o activitate vizibilă şi cuantificabilă. Spre exemplu, la un anumit serviciu există o coadă, faci angajări ca să dispară. Dar acest lucru nu se întâmplă", a spus liberalul.

Bolojan a mai afirmat că principalul partid de opoziţie va sancţiona public modul deficitar de cheltuire a banului public de la CJ, dar nu are alte mijloace să ia atitudine. "Nu putem să facem din păcate altceva decât să subliniem şi să demonstrăm cu cifre că, în loc ca banii să se ducă pe investiţii, se duc pe cheltuieli de salarii".

Liderul PNL Bihor a mai spus că grupul liberal va iniţia în continuare proiecte de hotărâri care să forţeze conducerea CJ la o cheltuire mai judicioasă a banului public, precum reabilitarea unor clădiri din proprietatea judeţului aflate într-o avansată stare de degradare, ca fosta Policlinică Mare din strada Republicii sau Filarmonica de Stat din strada Moscovei.

Deocamdată e incompatibil

În altă ordine de idei, ales la sfârşitul săptămânii trecute ca prim-vicepreşedinte PNL pe domeniul strategiilor politice, Bolojan a anunţat că nu va renunţa la funcţia de preşedinte al PNL Bihor.

Conform actualului statut al partidului, cele două funcţii sunt în prezent incompatibile, dar, dat fiind că foarte mulţi vicepreşedinţi ai PNL aleşi duminică sunt în paralel lideri de filiale, regulamentul urmează să fie modificat în perioada următoare.

Şantajul UDMR-ului

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Grindeanu liderul PNL Bihor a denunţat şantajul UDMR asupra social-democraţilor.

"Ce fac liderii UDMR, să condiţionezi nişte voturi de nişte lucruri smulse cu forţa de la PSD, este o metodă de şantaj. Există de-a lungul istoriei experienţe care arată că lucrurile făcute prin şantaj nu există pe termen lung", a spus Bolojan.

Uniunea a condiţionat votarea moţiunii de promovarea legii care transformă în sărbătoare legală a Zilei Maghiarilor de Pretutindeni din 15 martie şi a celei care impune reducerea de la 20% la 10% a pragului numărului de persoane aparţinând minorităţilor naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Există de-a lungul istoriei experienţe care arată că lucrurile făcute prin şantaj nu există pe termen lung", a spus Bolojan.
Totusi ... Bolojan exista si a rezistat pana acum mai bine de 9 ani. Chiar daca, pentru insistenta lui in actul propriei sale existente, trebuie modificat un act care e lege deocamdata in PNL, adica regulamentul care-l face pe el incompatibil. Nu e regulamentar? Nu conteaza, il modificam pentru ca putem. Jenat de tont, individul.
Postat 20 Iunie 2017, 22:05 de WinDos
Are dreptate primarul ...
Banii, in loc sa mearga pe niste salarii si pe cresterea nivelului de trai al unor neica-nimeni, trebuie sa mearga inzeciti la investitii, cum ar fi ... repeticirea dealul Ciuperca, lipirea noilor conducte crapate de termoficare, etc, etc.
Postat 20 Iunie 2017, 21:59 de WinDos
Gluma
Acuma si-a gasit de lucru, nu mai are timp de comentat stiri pe net: e si el angajat in sfarsit la CJ Bihor, il plateste Mang din bani publici ai judetuluisi cetatenilor sa faca treaba de secretara la partid.
Postat 20 Iunie 2017, 21:30 de unu
Lipsa TSD
TSD-le unde esti? Nici un comentariu?
Postat 20 Iunie 2017, 20:54 de FVG
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON