URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2017, 15:52

Nou consiliu de administraţie la Aeroportul Oradea: Preşedinte este UDMR-istul Bimbo Szuhai Tibor. Între membri, soţia judecătorului Antik

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UDMR-istul Bimbo Szuhai Tibor, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea, este noul preşedinte al Consiliului de administraţie al Aeroportului Internaţional Oradea, el fiind validat, marţi, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bihor, alături de alţi patru membri.

Prima misiune a acestora va fi organizarea de concursuri pentru funcţiile executive, inclusiv pentru cea de director general deţinută din decembrie 1993 de Gheorghe Paşc.

Noii administratori

Consilierii judeţeni ai puterii – UDMR, PSD şi ALDE – au numit, marţi, noii membrii ai Consiliului de administraţie al Aeroportului Internaţional Oradea, în urma unei proceduri de selecţie organizate de Consiliul Judeţean. Din noiembrie 2016, după schimbarea legii specifice, regia autonomă a avut un CA provizoriu.

Potrivit legii, un astfel de consiliu este alcătuit dintr-un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, un reprezentant al autorităţii publice tutelare, "cu experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi/sau în activitatea de administrare de societăţi ori regii autonome", respectiv între una şi cinci persoane "cu experienţă în administrarea sau managementul unor regii autonome sau societăţi, inclusiv societăţi din sectorul privat".

În ciuda procedurii de selecţie, au fost admişi apropiaţi, de fapt chiar membri ai partidelor care conduc CJ: Bimbo Szuhai Tibor (UDMR), Dubău Florin Călin (PSD), respectiv Alexandru Gheza Popoviciu şi Turle Traian (ALDE).

De asemenea, în CA a fost inclusă şi contabila Cristina Antik, soţia judecătorului Levente Antik de la Curtea de Apel Oradea, prezentată ca având studii superioare economice şi juridice, cu experienţă de contabil-şef la Palatul Copiilor, Colegiul Naţional Iosif Vulcan şi la Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre.

Condamnări insinuate

De asemenea, în cadrul selecţiei, candidatul Felix Popescu a fost respins, căci declaraţia sa de intenţie n-a fost corespunzătoare şi nu a obţinut punctajul necesar la interviu. Drept urmare, tot în şedinţa de marţi, aleşii judeţeni au aprobat organizarea unei noi selecţii publice pentru ocuparea locului vacant în CA.

În acest context, liderul consilierilor PNL, Ionel Avrigeanu, a cerut ca, aşa cum impune legea, persoanele care au condamnări penale să fie excluse din selecţie, dând de înţeles că o astfel de persoană ar fi între membrii deja numiţi în şedinţa de marţi. Întrebat despre cine este vorba, Avrigeanu n-a dat detalii. "Nu ştiu, am nişte informaţii…", a zis PNL-istul.

După ce iniţial au fost de acord cu introducerea acestui criteriu în viitoarea procedură de selecţie, şefii CJ au fost informaţi de subordonaţi, în timpul şedinţei, că acesta a existat şi în cazul primei proceduri. "S-a cerut cazierul în cazul fiecărei persoane şi nu există probleme în acest sens", a precizat Pasztor. Nu este exclus ca Ionel Avrigeanu să se fi referit la Traian Turle, fost viceprimar în Bunteşti, reţinut în 2012 pentru comerţ ilegal cu alcool, dar se pare că acesta nu a fost condamnat în dosar.

Aeroport cu director nou?

Conform legii, pe lângă un reprezentant al autorităţii tutelare, adică al CJ Bihor, în cazul acesta Bimbo Szuhai Tibor, între ceilalţi patru administratori în Consiliul de Administraţie a fost numită şi Doina Drăghici, ca reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice.

Membrii CA au un mandat de patru ani şi vor fi remuneraţi cu câte 1.500 lei pe lună, potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de marţi. În plus, ei vor primi şi bonusuri, în funcţie de gradul de realizare a unor criterii de performanţă.

Prima lor misiune va fi organizarea unor concursuri pentru alegerea noii conduceri executive a Aeroportului, adică desemnarea directorului general, a celui economic şi a celui tehnic.

Criteriile de concurs urmează să fie stabilite, iar procedura lansată în cel mai scurt timp. "Prima sarcină a noului Consiliu de Administraţie va fi organizarea concursului pentru alegerea conducerii executive. Noi doar aprobăm criteriile de selecţie şi procedura, asemănătoare cu cele care au fost până acum", a confirmat pentru BIHOREANUL noul preşedinte al CA, Bimbo Szuhai Tibor.

Aeroportul din Oradea este condus, din decembrie 1993, de Gheorghe Paşc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
"cancerul"Cristina recidiveaza
pleaca bonda/vine blonda....mazlu dupa plecarea ta nu si-a facut efectull decat cativa ani si iar se trezira astia cu satana la poarta...Dzeu sa ii ocroteasca de tine!
Postat 26 Mai 2017, 20:00 de onuta
E clar....și aici e blat!!!
Eu care credeam ca Pastor Sandor chiar e serios. A permis sa ajungă în CA o fufă care pe deasupra a mai lucrat acolo...prietena foare bună cu domnul director al aeroportului și fina celuilalt director,cel operațional. Vai şamar. Mai e puțin și ajung toți sa fie neamuri acclo. Păcat. ...acuma începea sa meargă treaba. Vedeam avioanele venind. În curând iar pauza.
Postat 23 Mai 2017, 21:11 de Antofle
mda...
Vreau sa fac parte din consiliul de administratie, tin sa mentionez ca am frecventat cursuri de radio-amatori din cadrul Palatului Copiilor, Casa Pionierilor cum se spunea pe vremea mea, la sfarsitul anilor 80, inceputul anilor 90. Cred ca asta ma face eligibil. Apropo, cat este salariul? Nu prea ma intereseaza fisa postului, ca am o idee ce treaba presupune...
Postat 23 Mai 2017, 16:42 de seth
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON