URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2017, 17:13

Tatăl adolescentei care a bătut eleva din Oradea: "Vă dau m... la toţi, bine a făcut!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filmuleţul cu eleva din Oradea bătută de alte două adolescente a stârnit revoltă şi furie în comunitate. În vreme ce majoritatea internauţilor condamnă gestul bătăuşelor, tatăl principalei agresoare, Flavia Belcea, îşi apără fata, înjurându-i pe cei care o critică.

"Dă-le în p... mea. S-au bătut şi gata"

"Pentru toţi cei care nu au ce face şi lasă comentarii pentru o bătaie le zic: vă dau la m... Bine a făcut, este fata mea şi fata mea nu se lasă la nimeni!", scrie, pe contul său de socializare, Flavius Belcea (foto dreapta). Fiica sa, Flavia Belcea (stânga), este blonda care a bătut-o pe eleva de la Mihai Viteazul, pretextând că ar fi fost înjurată de victima sa.

În loc să se asigure că asemenea fapte nu se vor mai întâmpla, tatăl elevei îi dă apă la moară. "Nu-mi place că au fost mai multe pe una, nu e corect, ştiu. Îmi pare rău pentru fată. Dar în rest mai dă-le în p... mea. S-au bătut şi gata. Nu s-au omorât ca la Moldova pentru 5 lei", a scris individul pe Facebook, unde a intrat în dispută cu mai mulţi internauţi.

"Daddy loves u"

După ce filmuleţul a apărut pe Facebook, bărbatul şi-a apărat fiica în stilul propriu, prin comentarii pline de jigniri şi înjurături. "În orice caz, Flavia Belcea, cine a pus filmul (în caz că nu tu l-ai pus), nu ţi-e prieten, remember that. Daddy loves u!", a scris el. În alte postări, tatăl îşi dojeneşte fiica: "Na, Flavia, ai vrut atenţie, atenţie ai!", "cu câtă lume mă cert pentru tine,  Flavia!.... îţi dau eu şmecherie... că văd că nu te controlezi", scrie Belcea.

La observaţia unei prietene, care spune că "nici un părinte nu asta îşi învaţă copilul", bărbatul a simţit nevoia să precizeze că în prezent este divorţat, iar cele două fiice, Flavia şi sora sa, sunt în grija mamei lor. "Nu laud ce a făcut fiică-mea! Dar este fiică-mea şi trebuie să-i ţin apărarea", a insistat tatăl, într-o altă postare.

Prietenii ştiu de ce

Un cititor a sesizat BIHOREANULUI faptul că, luni seară, la scurt timp după apariţia valului de distribuiri, agresoarea Flavia Belcea ar fi postat pe Facebook, vizibil doar pentru prieteni, un mesaj care lasă să se înţeleagă că violenţa e un lucru destul de firesc în jurul şi reprezintă soluţia rezolvării unor probleme.

"Un mesaj pentru prietenii mei care mă cunosc cu adevărat şi ştiţi că am avut un motiv întemeiat să dau în acea fată... Unde mai vedeţi filmări sau poze cu mine vă rog raport ! <3 <3 Mersii". A scris fata.

Pro şi contra

BIHOREANUL a încercat să ia legătura cu tatăl bătăuşei, însă acesta nu a răspuns mesajelor de pe Facebook. Cert este că atât replicile sale, cât mai ales episodul al cărei protagonistă este fiica sa au stârnit multă revoltă în mediul online.

În vreme ce unii îi spun că este un tată eşuat şi cer exmatricularea şi trimiterea la şcoala de corecţie a fetei, alţii spun că se face prea mult caz în legătură cu bătaia, care ar fi un fenomen obişnuit în mediul şcolar.

În tot acest timp, pe contul de socializare al victimei se înmulţesc mesajele de solidaritate. "Eşti un copil frumos şi nu meritai, orice ai fi făcut, să ţi se întâmple asta! Capul sus şi mergi mai departe, ruşine să le fie lor, copii fără viitor şi fără educaţie!", i-a transmis o prietenă.

Citiţi pe aceeaşi temă articolele 

Le-au prins! Bătăuşele de pe Facebook au fost "săltate" de poliţişti şi s-au ales cu dosar penal

Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor despre bătaia dintre elevele de la Viteazul: "Sunt convins că acest caz nu este izolat"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
tot ea
aici e un alt cont de FB al Flaviei. Poza de coperta spune multe. https://www.facebook.com/flavii.flavia.77?fref=ufi
Postat 18 Mai 2017, 16:52 de A-G-D
Dilema
Oare unde lucreaza acest individ? As fi curios sa vad ce zice seful lui daca i-ar spune ca-l da afara. Oare l-ar impusca? La asa accese de schizofrenie.....imi este mila de angajator. Ma intreb si eu, asa, ca elevul care stie ca agresoarea nu va pati nimic. E putred sistemul, sunt nevoit sa tolerez asemenea lichele langa mine, in clasa.
Postat 17 Mai 2017, 19:15 de elev
@sss
Buna observatie cu asemanarea cu impuscata recent si se pare ca si pitzipoanca asta are aceeasi fixatie pentru interlopi cu BMW.
Postat 17 Mai 2017, 11:59 de User anonimizat
Asa mama asa fica...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010145415912
Postat 17 Mai 2017, 11:47 de User anonimizat
"FAMILIE DE C..."
Parintii acestia ar trebui sanctionati civil sau de ce nu?, penal.Aceasta "mama" are multi copii cu multi dobitoci(vezi unul din ei in dreapta pozei.Cu asemenea brute in societate nu vom ajunge departe.Psihologul scolii ce face? Ia bani degeaba?
Postat 17 Mai 2017, 10:37 de adevarat
In atentia profesorilor, a celor care vor decide sanctiunile!
Una dintre tinere spune ca ii este mila. Este singura care ezita sa loveasca o fiinta cazuta si care nu poate/nu vrea sa se apere. Pana la urma ii da un sut in fund, dar se vede ca o face fara convingere, de ochii gastii. Va propun sa o dojeniti si sa i atrageti atentia ca mediul in care a nimerit nu i pt. ea. Daca a ti sanctiona o cu severitate n ati face decat s o inraiti. Parerea mea!
Postat 17 Mai 2017, 10:09 de ili3
In familie....
CENZURAT
Postat 17 Mai 2017, 09:45 de Citizen
Încă nu e gata!
Încă nu e gata!Va fi anchetată,va fi pedepsită.Dacă nu se învaţă minte va mai face,dacă va fi prinsă va fi mai aspru pedepsită,iar dacă nici atunci nu se va învăşa minte,va lua,....aşa viaţa cuiva...şi gata!!!
Postat 17 Mai 2017, 09:21 de crisan
criminale!
viitoare criminale!!!
Postat 17 Mai 2017, 09:00 de crisan
Vrem să ştim...
Măsurile luate de Poliţie!!!Să le dea publicităţii!!Sper ca aceste fapte să nu rămână aşa uşor pedepsite!!!Vă rog care puteţi luaţi atitudine cel puţin virtuală.chiar ieşit în stradă!!!Mulţumesc
Postat 17 Mai 2017, 08:59 de crisan
Nu are parinti ?
Fatuca asta batuta chiar nu are parinti ? Mai ales un TATA ??? Nici o problema ,in cateva zile se va afla adresa si numarul de telefon a lui "daddy" sa-l putem cauta pentru niste explicatii.....
Postat 17 Mai 2017, 07:19 de Citizen
Asa ceva...
Incredibil ce tata are batausa..Tatika..da...o clantza serveste fetitza ta?????
Postat 17 Mai 2017, 07:10 de grigore
Bravo, un adevărat tată de fată!
E bine să-ţi încurajezi copilul şi să-i dai încredere şi credit! Viaţa e dură şi cine să ştie asta mai bine decât un tată de fată?! Mă gândesc că i-a spus fie-sii că a fi street fighter presupune şi riscul să-ţi găseşti naşul/naşa. Întrebarea e nu DACĂ ci CÂND? Mi-ar plăcea să cred că atunci când îi va veni comoara acasă pocită de la pumni şi picioare tot aşa va spune: "Da-le în p... mea. S-au bătut şi gata"!
Postat 17 Mai 2017, 06:49 de pinonel
sali
e taximetrist?
Postat 17 Mai 2017, 06:31 de omul_din_ombuds
Crazy frog
Bravo blonda ninja in street fight seamănă mult cu una împușcată nu de mult pe aicea prin zona începuturile sunt sănătoase promițătoare tineret speranțe cultura zero educație sub zero viitorul suna bine sigur va avea un viitor strălucit .
Postat 16 Mai 2017, 23:52 de sss
Ora 12:00 la statuia lui Mihai Viteazul.
Elevi, profesori, mame și tați, bunici, copii: ieșiți în stradă mîine. cu mic, cu mare, cerând pedepsirea exemplară a agresoarei Flavia Belcea! Astfel, îi faceți un mare bine nu doar ei (căci va învâța în viață nu se poate să dai cu pumnul și piciorul și chiar salva de la o soartă mizerabilă a-la Dalia Duca), dar veți și preveni, atenție, PREVENI, astfel de comportamente criminale îndreptate împotriva copiiilor Dvs. în viitor, prin puterea exemplului. Suntem Orădieni, sau neică nimeni ? Cine se arată mîine la ora 12:00 in fata statuii lui Mihai Viteazul în centru, cel al cărui mare nume îl poartă liceul la care învață atât victima, cât și agresoarele ei ? Dacă nu punem presiune pe autorități, starea jalnică a națiunii, nu are cum să se schimbe. Iar dacă nu de dragul copiilor noștri, atunci pentru cine?
Postat 16 Mai 2017, 23:01 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON