URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2017, 18:08

Vacanţă în spital: Trei copii au fost loviţi de maşini

Vacanţă în spital: Trei copii au fost loviţi de maşini foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un copil în vârstă de 2 ani şi 11 luni a fost rănit, luni, într-un accident produs pe DN1, în localitatea Oşorhei.

"Aflat la volanul unui autoturism, un şofer în vârstă de 41 ani din Uileacu de Criş a acroşat copilul care traversa împreună cu mama sa prin loc nepermis şi fără să se asigure", a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău. Accidentul este al treilea, în decurs de câteva zile, care a provocat rănirea unor copii. 

Un alt accident s-a produs vineri după-amiază, pe DN1, în localitatea Gheghie. Copilul, un băieţel în vârstă de 7 ani din Luncşoara, a traversat şoseaua în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind acroşat de o maşină condusă de un bărbat în vârstă de 46 ani din Bratca.

Un alt copil a fost lovit, duminică seară, pe drumul comunal 97, în localitatea Cărăsău de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Cociuba Mare.

În momentul acroşajului, victima, o fetiţă în vârstă de 2 ani din Cărăsău, lăsată nesupravegheată, se angajase în traversarea carosabilului, prin loc nepermis.

Toţi cei trei copii au ajuns la spital însă, din fericire, au suferit leziuni uşoare iar poliţiştii   continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările şi cauzele producerii accidentelor.

Pentru a evita astfel de evenimente nedorite, poliţiştii şi medicii le recomandă părinţilor şi bunicilor să îi supravegheze mai atent pe copii. "Este perioadă de vacanţă, copiii ies pe stradă, cu role, cu mingi, cu biciclete. Recomandăm părinţilor, bunicilor, să fie mai atenţi", a declarat dr. Alexandru Mateoc, purtătorul de cuvânt al SMURD Bihor.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, îi sfătuieşte la rândul ei pe părinţi să le explice copiilor să fie atenţi când sunt în apropierea carosabilului, să nu traverseze prin locuri nepermise şi să se asigure că şoferul maşinii a observant intenţia lor de traversare.

"Copiii sub 14 ani nu pot circula cu bicicleta pe drumurile publice, deci nu-i lăsaţi nesupravegheaţi când se plimbă cu bicicleta! Totodată, este important de ştiut că este interzis să transportaţi copii cu vârsta până la 12 ani pe scaunul din faţă în timpul deplasării pe drumurile publice, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de adulţi", a spus Lascău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON