URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2017, 15:12

Vizitaţi Oradea! Primăria promovează oraşul pe piaţa din Bucureşti, pentru a atrage turişti de city break

Vizitaţi Oradea! Primăria promovează oraşul pe piaţa din Bucureşti, pentru a atrage turişti de city break foto: Ovidiu Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea se promovează la Bucureşti. Agenţia penrtu Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, în colaborare cu operatorul aerian Blue Air, organizează mai multe acţiuni de promovare a municipiului de pe Crişul Repede pe piaţa din Capitală, ca destinaţie de city break.

Piaţă atractivă

„Piaţa din Bucureşti este foarte importantă pentru noi. Este vorba de 2 milioane de locuitori cu o putere de cumpărare bună, care ştiu încă puţine despre Oradea şi pot fi atraşi cu ajutorul monumentelor istorice, apelor termale, uşurinţei de deplasare şi unui raport bun calitate- preţ”, spune directorul APTOR, Mihai Jurca.

APTOR a intrat în colaborarea cu firma low cost după ce a contactat mai mulţi operatori. „Am discutat cu mai multe firme şi ne-am oprit la Blue Air pentru că a avut cele mai bune tarife pentru transport, uşurând astfel atragerea de turişti”, a spus Jurca.

Campanii de promovare

Pentru a face oraşul cât mai atractiv pentru piaţa din Capitală, APTOR a invitat în Oradea, în primăvară, mai mulţi bloggeri specializaţi în turism, cărora le-a prezentat posibilităţile de distracţie şi relaxare locale, şi a organizat la Bucureşti, în colaborare cu Blue Air, o conferinţă de prezentare a municipiului şi zonelor înconjurătoare la care au participat peste 30 de companii de turism şi jurnaliştii de profil. La fel, APTOR a amplasat în Bucureşi mai multe panouri cu mesajul „Visit Oradea!” şi a îmbrăcat un tramvai care traversează Capitala cu mesaje care invită turiştii în municipiul de pe malul Crişului Repede.

În plus, APTOR va promova oraşul ca destinaţie atât în revista Blue Air cât şi pe site-ul companiei. „Ca o facilitate pentru turiştii care vin în Oradea, cei care zboară cu Blue Air vor beneficia de un city-card care permite acces la un preţ redus la obiectivele turistice din Oradea cât şi transport gratuit pentru două zile pe mijloacele de transport în comun din oraş”, a spus Jurca.

Alte ţinte: Iaşi şi Constanţa

Directorul APTOR nu exclude varianta subvenţionării unei curse de Bucureşti. „Analizăm toate variantele posibile pentru a creşte atractivitate oraşului din punct de vedere turistic”.

Potrivit lui Jurca, acţiuni similare de promovare a oraşului au fost iniţiate şi în alte oraşe cu care Oradea are legătură aeriană prin Blue Air. „Promovăm Oradea atât în Constanţa cât şi în Iaşi, zone în care turiştii ştiu foarte puţin despre oraş şi ar putea fi atraşi de frumuseţile lui”, a declarat acesta.

Jurca a spus că rezultatele acestei campanii de promovare ar trebui să se vadă încă din vara acestui an. „Sunt greu de cuantificat efectele campaniei în condiţiile în care turiştii atraşi nu au contact direct cu APTOR, dar dacă în timpul verii, când turismul de business este mult mai redus, numărul pasagerilor veniţi în Oradea se menţine, înseamnă că aceste acţiuni de promovare şi-au atins scopul”, a declarat şeful APTOR.

Soluţia „city break”

Turismul de city break, în creştere în România mai ales după penetrarea pe piaţă a companiilor aeriene low cost, care permit o deplasare rapidă, comodă şi ieftină pe distanţe lungi, se bazează pe pachete turistice constând într-o vacanţă scurtă, de câteva zile într-o destinaţie urbană, incluzând transport şi cazare.

ostul pachetelor turistice diferă în funcţie de serviciile şi facilităţile cerute, iar avantajul lor este că sunt concepute îndeosebi pentru perioade de weekend, astfel încât clientul poate „evada” din mediul său în destinaţii interesante fără a fi nevoit să se învoiască de la serviciu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Chiar, dle Grigore!
merci ca indirect mi-ai luat apărarea! nu cred ca nu am putintica dreptate cu graiul ...mult prea necizelat! a folosi arhaisme si regionalisme ca arta sau coloratura e altceva, total diferit de ce sa aude pe strada! cat de dl. elev, trebuia sa doarmă la ora aia!
Postat 28 Iunie 2017, 15:21 de ADINA
elevule..!
Precum musca la * si fetitzele pe Borsului ...ai aparut din nou!Jignesti,insulti faci spume atins de ciuma galbana!Pina cind ?Pina unde? Cind te interzice dl moderator ?????????????????Apropos apa calda ai ?Ma -ta e acasa?
Postat 28 Iunie 2017, 08:39 de grigore
elevule, bleah!
Donepezil? asta consumi? apropo, tu cand ai vorbit taraneste ultima data? :)))
Postat 28 Iunie 2017, 00:23 de ADINA
@adin(a)
Criza de seara, cu usoare convulsii? Ca esti incoerent(a)in ragete. Da pe gat un Donepezil, ajuta uneori. Hai noroc si......bleah.
Postat 27 Iunie 2017, 23:15 de elev
DAAAAAAAAAAAA,
SA AUDA SI MITICII TARANESTE SADEA IN ORASUL NOUVEAU !!! HAHAHA, NUMAI TRANESTE PESTE TOT, ASTA AUZI...TOTI STUDENTII DE PE TOATE VAILE TARANESTE VORBIND, PRECUM TARANESTE SE VORBESTE SI IN INSTITUȚIILE PUBLICE!!! BLEAH !!!
Postat 27 Iunie 2017, 22:39 de ADINA
@pinonel
Stimabile......parol ca esti idiot ! Paralelismul naveta= turisti ( mitici sau nu conteaza mai putin) ne arata fara echivoc ca esti paralel cu normalitatea mentala. Inchei cu ceva ce intelegi. He he he
Postat 27 Iunie 2017, 21:06 de elev
He, he, he !
,,Îl doare-n freză pe Bolojan de numărul bucureștenilor care ar vizita în weekend Oradea. Mai ales ca știe bine care ar fi rezultatul pentru bugetul orașului ... adică "zero" cu plus !?! Pe el îl interesează naveta Oradea - București, pe care va trebui sa o facă în calitate de secund "politic" al liderului național al PNL ... urmare a faptului ca ședințele BPN se țin sâmbăta." Autorul randurilor de mai sus este @windos. Fac cuvenita mentiune pt. a nu fi nicio clipa confundat cu vreun politruc de la usl, adica cu un plagiator!
Postat 27 Iunie 2017, 18:18 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON