URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2017, 10:03

Bolo, back in business

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bolojan s-a săturat de meandrele vieţii politice, motiv pentru care a renunţat să candideze la şefia partidului. De altfel, structural nici nu e potrivit pentru asemenea activităţi care presupun compromisuri, şulfării şi trădări. Nu este el omul potrivit care să-i pună cap la cap pe liberalii penali cu activiştii care fură prin judeţe cot la cot cu duşmanii pesedişti.

Aşa că, abia eliberat de ideea că va conduce partidul, a ieşit într-o conferinţă de presă în care ne-a arătat ce vrea să facă în perioada care i-a mai rămas din mandat. E limpede pentru toată lumea că doar el ar avea şanse să ducă la capăt mulţimea de investiţii, deşi nici măcar prezenţa sa la cârma oraşului nu-i o garanţie că totul va merge ca pe roate.

Pentru orădeni este bine că primarul a rămas acasă şi că s-a înhămat la noi lucrări care vor definitiva schimbarea la faţă, cel puţin în centrul oraşului. Un Birta încă lipsit de experienţă şi un Mălan supărat pe lume şi pe viaţă nu ar fi dat acelaşi randament.

Bolojan trebuie să fie, însă, foarte atent, căci misiunea de a schimba faţa centrului istoric e foarte delicată. Dacă oraşul duce lipsă de bani, mai bine nu face proiectele pe bugete derizorii. Centrul are nevoie de ştaif, de opulenţă, nu de ieftineli care nici la periferii nu mai merg.

Un proiect ieftin, bazat pe românescul "merge şi aşa", ar sluţi iremediabil Oradea. Iar un eşec gen Ciuperca ar fi greu de înghiţit de orădenii care de aproape zece ani o duc într-un şantier continuu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Penalii intre/despre ei
„...Înainte de a da lecţii, domnul Bolojan ar trebui să îşi amintească faptul că este printre cei câţiva care au girat şi pus în practică strategia dezastruoasa de la parlamentare. Dacă vrea să ajute pnl, atunci ar trebui să intre în arena publică, să critice psd, să se lupte în studiourile de dezbateri tv, pentru că avem nevoie de o echipă care să lupte cu psd”, a conchis Cristian Buşoi.
Postat 29 Mai 2017, 06:10 de pinonel
CAO si PMO
Nici in anul 2017 strada Emil Isac din Oradea ( veche de peste 100 de ani, in lungime de 900 m ) nu a depasit conditiile din perioada Evului Mediu Timpuriu: fara apa potabila, fara canalizare, fara gaz, fara trotuare, fara drum asfaltat. Multumim CAO ! Multumim Primaria Oradea !
Postat 28 Mai 2017, 10:53 de fgd
@elev
,,...ca să susţii..." Până înveţi să scrii corect, ai un patru ! Despre realizările birtinezului.... I-a crăpat obrazul de ruşine pieţei! La propriu!
Postat 26 Mai 2017, 09:47 de pinonel
Parere
Tre sa fii debil sau retardat sa sustii ca centru oraslui e urat. Chiorii vad ca e frumos/elegant iar orbii nu se pun, sunt orbi. :)
Postat 25 Mai 2017, 21:29 de elev
Pentru conformitate
"Bolo" este preşedintele AGA la Compania de Apă. Şi preşedinte APAREGIO. Gavroche este director general şi membru în Consiliul de Administraţie. De urmărit noile numiri în C.A. la CAO, după modelul rotirii cadrelor promovat de acelaşi bolovan în toate funcţiile de răspundere pe care le poate controla!
Postat 25 Mai 2017, 16:04 de eutanasiu
bolo si gavra relationati si de consumabiule
In ce valoare sunt contractele Primăriei cu firma de papetărie a feciorului lui Gavra, directorul de la APA-CANAL, acolo unde Bolojan este președintele Consiliului de Administratie? Super-Bolo, nu mai fă tu pe corectul că știm si noi multe despre tine.
Postat 25 Mai 2017, 15:36 de andreimagheru
Bolo, back in business, dar cu cine ?
Bolojan nu este perfect dar a facut multe lucruri bune pt. Oradea fata de alte orase de la noi. Din pacate nu stie ca in curtea Primariei Oradea s-a rasturnat caruta cu prosti sau stie dar nu poate scapa de ei. Cel putin 70% di ei nu au ce cauta in primarie, pot demonstra cu acte, sunt jalnici, de la simpli functionari la sefi de servicii sau directori.
Postat 25 Mai 2017, 14:29 de Ducustrigacucu
Bolo, Business is back!
Dacă n-a fost în stare să candideze, e condamnat să rămână pentru recuperările pe care le au de făcut sponsorii.
Postat 25 Mai 2017, 13:21 de eutanasiu
CĂCI ?
Nefericită exprimare ! " Bolojan trebuie să fie, însă, foarte atent, căci misiunea de a schimba..." . Nu suna mai bine DEOARECE decât CĂCI ?
Postat 25 Mai 2017, 10:11 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON