URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2017, 09:38

Neam trecut în rezervă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai privilegiate categorii socio-profesionale de la noi sunt asistații, birocrații și pensionații. Acest trepied constituie baza electorală a PSD, numai că, mai nou, banii nu mai ajung, și de aici va începe circul.

Imaginați-vă ce ar fi în Oradea dacă o mare parte din polițiști s-ar pensiona. Toți hoții, violatorii și corupții ar zburda în voie și ar fraterniza cu pușcăriașii, care ar ieși nestingheriți din pârnaie. Asta pentru că și lucrătorii de la penitenciare pleacă pe capete la pensie. În tot acest haos, nu mai lipsește decât ca Poliția de frontieră să se lase la vatră in corpore, pentru ca ruta de emigrație ilegală de la Borș să devină bulevard.

Armata a făcut pasul spre pensionare anticipată pe vremea lui Iliescu, când marii patrioți de la fruntarii și-au burdușit buzunarele cu salarii compensatorii și au luat cu asalt ABC-urile de cartier. Noroc că nu eram în război, că ar fi luptat până la unu, urmând ca la două să se pensioneze.

Această epidemie de pensionare poate fi combătută, dar pentru asta la conducerea țării nu trebuie s-o mai avem pe secretara școlii din Videle sau pe muza răposatului Vadim Tudor. A anunța că din septembrie se schimbă regulile de pensionare nu face decât să amplifice fenomenul. Mai bine anunţau că totul rămâne neschimbat, cu o excepţie: pensiile peste 2.000 de lei, indiferent că sunt de serviciu, speciale sau obținute prin trudă, se impozitează cu 99%. Măcar așa, oamenii legii, dacă tot nu au avut destulă minte să se facă doctori, ar ajunge să trăiască precum aceștia, la pensie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Alianţele
s-au făcut şi s-au desfăcut, dar, singura constantă a fost şi este RMDSZu (UDMRu) care este şi a fost tot (majdnem)timpul la guvernare. Udemereu' care are politruci instalaţi de ani buni de zile în f. multe agenţii ale statului şi/sau locale, de unde "delapidează" cu ură de atâta amar de vreme. Hai să vă reamintesc cîteva figuri "marcante" din istoria asociaţiei culturale de limbă unguroidă: eminenţa tuciurie a udmr Bihar - ex Depanator -Chiş Alecsandru, marele colonel Vasile Capitalistu' (Dovlecaru), Veterinarul Iezuit (sosia lui Lenin) care nu sărbătoreşte findcă are maţele pestriţe, bipeda blondă refuzată de nea Traian că n-a ştiut la oral, Păstor Săndel - elnöku' aviator, fost specialist la Ape (actualmente Apele Udemeriste), Piramidon Otiliu, băiatul cu origini sănătoase de Marghita, cel care, cu viziunea lui de conlocuitor special a reuşit să închidă atâtea corhazuri. Ah da, bine că nu l-am uitat şi pe aktualul férfi al doamnei Erika, vicele Janoş, etc. etc. etc. etc..... Răcoreală grabnică, la toată lumea....
Postat 11 August 2017, 16:04 de Vlaicu
Autosesizare!
Situatia creata este de o grvitate fara precedent. Ca urmare, DNA-ul ar trebui sa se autosesizeze si sa-i traga la raspundere pe cei vinovati, care au dat legi antinationale. Ar fi o sansa sa dovedeasca, ca nu iau si ei banii degeaba!
Postat 09 August 2017, 06:08 de bumbu
psd, acest grup infractional organizat...
... si aliat, mai mereu, cu cealalta adunatura de hoti, pnl-ul! E nevoie sa va spun ca problema a fost transata corect (asa a zis ccr-ul!) de catre boc? Te-ai pensionat, statul isi respecta obligatia si-ti plateste pensia, (una decenta, nu una nesimtita!), dar la usa lui nu mai ai ce cauta! Esti vreun geniu, nu rasare soarele fara tine, du-te la privat si fericeste-l pe el. N-a fost bine.... Au venit lichelele astea (psd+pnl) si au schimbat legea in iunie 2015, initiator fiind oprea, premier interimar!!! Au votat-o toti, intr-o zi a trecut de senat, a doua zi de camera!!!
Postat 08 August 2017, 14:59 de pinonel
....mda
... ca se pensioneaza, asta e, legile cum spune politistul, noi nu facem legea, noi o aplicam, pana aci corect dar, de aci incepe treaba urat mirositoare. De ce credeti ca se angajeaza la politia locala, ca nici acolo nu trebuie sa faca nimic, la fel cum nici in politie nu facea nimic. Care hoti si curve ne napadesc, nu au cum, deja sunt peste noi, din guvern, parlament, de afara, de peste tot. Asta e, la arme sau la anu...
Postat 08 August 2017, 13:32 de FLORIN64
pensionati pentru neputinta dar reangajati
In Oradea mare parte din politia locala de exemplu, sunt politisti care s-au pensionat dar care s-au reangajat, ceea ce nu e corect. Daca legea le permite sa se pensioneze de tineri pentru ca "au obosit" inainte de vreme, tot legea ar trebui sa le interzica sa se reangajeze pe aceleasi posturi sau in aceleasi structuri, pe motiv de... neputinta. Sau daca totusi inca "mai pot" si vor sa munceasca, legea ar trebui sa le interzica pensionarea inainte de termen. Nimeni nu are nimic cu politistii, ci cu legile strambe acceptate tacit de de toti cei care au condus tara asta, indiferent ca au fost de stanga sau de dreapta.
Postat 08 August 2017, 11:43 de User anonimizat
Principii...
Pana acuma societatea se plangea ca politistii sunt asa si asa...Acum tot societatea zice ca nu e ''de bine'' sa se pensioneze neamul de ''pilosi'', ca ne invadeaza neamul de hoti, cwrve si alti rautaciosi...(a se vedea orasul Stei). ''Branconierul'' impreuna cu ''Iesi afara jawra 0rdinara'' si altii, au secatuit ministerul de oameni profesionisti. Bafta la ''autoaparare'' pretenilor.
Postat 08 August 2017, 10:12 de Maricel
NOI
Asta e ! Fiecare partid cu ai lui ! „ BRANCONIERUL" IGAȘ vs CARMEN DAN, învățătoarea neo protestantă absolventă de ceva la Vasile Goldiș, BOGHICEVICI vs LIA OLGUȚA VASILESCU !
Postat 08 August 2017, 09:49 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON