URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2017, 12:43

PSD-iştii noştri, tupeişti şi fripturişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul Grindeanu, cel de după mazilire, şi-a spus prima frază memorabilă pe Facebook, mediul de comunicare despre care Dragnea susţinea în 2014 că a fost utilizat de americani pentru a-l pune pe Iohannis preşedinte în dauna "prietenului meu Victor Ponta" şi pe care PSD l-a demonizat anul acesta din pricina protestatarilor #rezist. "Tuturor membrilor acestui partid le spun: să nu vă fie frică să fiţi de partea bună!", şi-a îndemnat "Grindy" colegii înfricoşaţi de umbra marelui "Daddy".

Cum au răspuns PSD-iştii bihoreni? Ca surzii, în frunte cu preşedintele Ioan Mang. El însuşi ajuns şef de filială într-o perioadă când granzii partidului îşi înfigeau reciproc cuţite în spate după eşecul din 2004, la congresul din 2005 avea de ales între Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Veteranii povestesc şi acum că, după ce votase cu Năstase, dar a aflat că a ieşit Geoană, Mang s-a grăbit să-l asigure pe noul lider de devotamentul său.

După câţiva ani, în campania prezidenţială din 2009, se lăuda nu doar scoţându-l pe Geoană la o pizza în Lotus cu Alexandru Mudura, ci şi că îşi primise şeful de partid la el acasă. Ceea ce nu l-a oprit ca la debarcarea "Prostănacului", în 2010, să-i întoarcă spatele pentru a-şi declara vasalitatea în faţa lui Ponta, pe care în 2015 l-a abandonat îmbrăţişându-l pe noul "prietenul meu, Liviu Dragnea".

Contactat de BIHOREANUL pentru a-şi declara poziţia în disputa dintre acesta şi Grindeanu, şeful PSD Bihor şi-a ţinut închis telefonul pentru presă toată ziua de miercuri, când a reuşit execuţia premierului. Abia a doua zi, după ce acesta s-a arătat singur la Palatul Victoria, Mang a răspuns cu un mesaj din "punctajul" aripii Dragnea, cerând demisia premierului pe motiv că "nu mai e din acelaşi film cu noi". După încă o zi, încurajat că alături de Grindeanu erau doar primarul de Iaşi şi Victor Ponta, a plusat: PSD trebuie să ia şi UDMR în viitorul Guvern, în care amicul Florian Bodog trebuia musai menţinut, chiar dacă picase la "evaluarea" partidului.

Reacţia lui Bodog a fost tot în linia predictibilă. Dacă în ziua CEx a răspuns la telefon, dar numai pentru a şopti că nu putea vorbi, a doua zi l-a închis şi el, intrând în silenzio stampa. Tot la fund s-a dat şi europarlamentarul Pavel Emilian, demonstrând că de colegul Cătălin Ivan îl desparte un munte de caracter. Miluţ a amuţit, aşteptând deznodământul războiului din Olimpul partidului.

În ultima zi a celei mai schizofrenice săptămâni din istoria post-decembristă a partidului, PSD s-a "întărit", bomboană portocalie pe colivă roşie, cu încă un personaj de aceeaşi factură - Cristian Puşcaş, fost consilier local PDL, neintegrat în PNL, fost, pentru scurtă vreme, şef local peste PMP-ul lui Băsescu. Nici că se putea să-şi aleagă, pentru a-şi dezvălui proaspetele convingeri "social-democrate", o altă zodie mai potrivită decât cea a trădării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Titlul corect..
..ar fi fost "Politicienii nostri, tupeisti si fripturisti", pentru ca si cu alte ocazii cand am avut coalitii la guvernare (indiferent de culoarea politica sau de orientare) lucrurile au degenerat si intotdeauna prostimea a cazut la mijloc si a tras ponoasele..
Postat 21 Iunie 2017, 08:44 de User anonimizat
Deșteaptă Române
Mândru că sunt român iată surprinzător deși amenințatati cu excluderea dacă cartesc împotriva lui daddy mai sunt oameni care își pun neuroni la lucru care au curajul săi spună cretinului că a mers prea departe că nu poți pentru 30 de voturi să accepți șantajul ungurilor săi lași să ridice steaguri autonomie culturală ziuă maghiarimi In Romania ba asta e normal, spre deosebire de demagogul local care că un slugoi afurisit tace , bravo domnule Buicu ați arată că sunteți român adevărat .
Postat 20 Iunie 2017, 22:19 de sss
Dovedit stiintific
E normal ca socialistii sa fie supusi autoritatii, cu o inclinatie psihologica inspre autoritarianism si lideri totalitari, lingai, in speranta de a ajunge la un nivel intermediar la butoane, angajati la stat ce sa nu isi piarda postul, venitul, puterea. Nu au valori de caracter moral, ci doar interes de a administra banii oamenilor, luati prin autoriatea de stat.
Postat 20 Iunie 2017, 21:18 de unu
Repetitie
Ce va asteptati de la nulitatea Mang, cel care a daruit judetul (vandut e prea mult spus) UDMR-ului? N-ar fi de mirare ca tot el sa ii fi dat pontu lu' "Daddy".
Postat 20 Iunie 2017, 21:17 de FVG
Nu veti scapa de justitie sau furia poporului.
Acesti banditi jegosi care fura cu nerusinare banii copiilor care adorm cu burtica goala, a bolnavilor de cancer fara medicamente si nu numai, a pensionarilor cu pensii de * dupa 40 de ani de munca, a celor care muncesc cinstit si din greu la privat cu salariul minim pe economie, a scolarilor a caror scoli se darama pe ei sau au buda in curte... nu inteleg ca nu sunt nemuritori si ca pana la urma for plati cu varf si indesat pt. crimele comise si ca daca justitia nu-i va pedepsi vor fi pedepsiti de catre un complet format de 18 milioane de romani.
Postat 20 Iunie 2017, 14:44 de Ducustrigacucu
Sunt si pesedisti romani!
Corneliu Buicu, deputat PSD de Targu Mures si presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor: „Dragi prieteni, Dragi cunoscuți sau necunoscuți, De cand fac politica, mi s-au pus in cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacționat. Am considerat că cei care "au ochi de vazut, vad" In calitate de deputat de Mures va spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu! Cu mâna pe Constituție si pe Biblie am spus la investitura si asta voi respecta: "Jur credinţă patriei mele România; Jur să respect Constituţia şi legile ţării; Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României; Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor; Aşa să mă ajute Dumnezeu."
Postat 20 Iunie 2017, 12:53 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON