URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2017, 16:44

Luceafărul Oradea va juca pe teren propriu în primele două etape din noua ediție a Ligii a II-a la fotbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Federația Română de Fotbal a stabilit marți programul noului sezon al Ligii a II-a, competiție în care activează singura reprezentantă a județului Bihor din primele trei eșaloane valorice ale fotbalului românesc, Luceafărul Oradea.

Astfel, în urma tragerii la sorți, care a avut loc la baza sportivă a FRF de la Mogoşoaia, a reieșit faptul că Luceafărul va evolua în primele două etape din sezonul 2017-2018 acasă, pe 5 și 12 august, cu Metalul Reșița, respectiv cu nou-promovata Ripensia Timișoara.

De menționat însă faptul că în cazul în care formația Foresta Suceava nu va lua startul în noua ediție, atunci FRF nu o va accepta nici pe Metalul Reșița (formație retrogradată anul trecut, dar care prin dispariția echipei FC Brașov are șansa să rămână în liga secundă), pentru a avea o competiție cu număr par de echipe.

Situaţie incertă

În mod normal, Liga a II-a cuprinde o singură serie cu 20 de echipe, dar dacă cele două formații nu vor fi acceptate la start, atunci programul competițional va fi refăcut. Situaţia Forestei Suceava şi a Metalului Reşiţa urmează a fi clarificată în viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, ce va avea loc pe 1 august.

După cum notează site-ul de specialitate, liga2.ro, celor două cluburi ale căror prezenţă încă stă sub semnul întrebării li s-au acordat la tragerea la sorți de marți cele două numere din finalul tabelei Berger de 20 pe care s-a făcut programul noului sezon. Foresta a primit numărul 19, în timp ce Metalul Reşiţa pe 20.

„În situaţia în care Foresta nu poate continua în campionat, fiindcă până în acest moment nu s-a reunit, are datorii şi nu mai are jucători, iar Metalul nu îşi va rezolva situaţia juridică, atunci membrii CEx nu le vor primi în campionat. În această ipostază, programul Ligii 2 va suferi modificări, iar ţintarul va fi făcut de pe o tabelă Berger de 18 cluburi, numerele celor 18 echipe urmând a rămâne cele extrase în şedinţa de astăzi de la Mogoşoaia”, după cum mai notează sursa citată.

Primele jocuri, acasă

Interesant este însă că la tragerea la sorți Luceafărul Oradea a extras numărul 1, ceea ce în formatul că 20 de echipe o programează să evolueze pe teren propriu în primele două etape.

În actualul format, Luceafărul o va avea ca adversară în runda inaugurală pe Metalul Reșița, echipă care încă din sezonul trecut își dispută meciurile de acasă în județul Ilfov și ca urmare a solicitat deja schimbarea numelului. Dacă acesta va fi aprobat în ședința din 1 august, atunci Metalul va deveni Sportul Snagov și așa se va numi adversarul luceferilor din prima etapă.

În runda a III-a, pe 19 august, Luceafărul va evolua pentru prima dată în deplasare, la Tg. Mureș, cu ASA, formație venită din prima ligă. Apoi, în etapa a IV-a, Luceafărul va juca din nou acasă, cu Dacia Unirea Brăila, iar în runda a V-a, la Pitești, cu FC Argeș.

Iată însă programul primei etape din ediția 2017-2018 a Ligii a II-a la fotbal (5 august), în formatul cu 20 de echipe:

Luceafărul Oradea - Metalul Reşiţa
Ripensia Timişoara - Foresta Suceava 
ASA Târgu Mureş - Ştiinţa Miroslava 
Dacia Unirea Brăila - ASU Politehnica Timişoara 
SCM Piteşti - Pandurii Târgu Jiu 
Chindia Târgovişte - UTA Bătrâna Doamnă 
Metaloglobus Bucureşti - Olimpia Satu Mare 
Academica Clinceni - Dunărea Călăraşi
CS Mioveni - CS Afumaţi
AFC Hermannstadt - CS Baloteşti

Se joacă la Oradea!

De menționat, de asemenea, că începutul acestei ediţii de Liga a II-a va avea loc, astfel, pe 5 august 2017 şi se va încheia pe 2 iunie 2018. Prima parte a sezonului se va termina pe 9 decembrie, după desfăşurarea a 19 etape din tur şi a două din retur, în acest interval urmând să se dispute şi două runde intermediare, pe 23 august, respectiv 8 noiembrie.

În această perioadă, echipele din eşalonul secund vor juca şi în cadrul Cupei României, pe 13 septembrie (faza III), 4 noiembrie (faza IV), 25 octombrie (16-imi) şi 29 noiembrie (optimi).

După cum au anunțat conducătorii clubului Luceafărul Oradea, meciurile de pe teren propriu din următorul sezon competițional le vor disputa la Oradea, pe Stadionul Iuliu Bodola.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON