URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2017, 14:04

Război fără sfârşit: Foştii conducători ai CJA Bihor, declaraţi indezirabili de Comitetul Executiv al AJF!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi fiecare parte anunţă că s-a săturat de scandal, disputele dintre actuala conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor şi fosta conducere a Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor nu se mai termină. Mai mult, "se ascute lupta".

Indezirabili în Bihor

În şedinţa din 17 august, Comitetul Executiv al AJF Bihor i-a declarat indezirabili pe foştii conducători ai CJA. Este vorba despre Octavian Şovre (ex-preşedinte), Laurenţiu Danşa şi Marius Omuţ (ex-vicepreşedinţi). Măsura a fost luată mai întâi de Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor, după care ea a fost extinsă şi la AJF, astfel încât cei trei au devenit indezirabili pentru întreg fotbalul judeţean.

"Frecventele încălcări ale unor articole din Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Arbitrilor de Fotbal (RODAAF) au dus la această decizie. Este vorba de 13 încălcări, cumulate cu ilegalităţi constatate, acţiuni denigratoare şi de intimidare, de împiedicare a activităţii fotbalistice şi arbitraj, falsuri, denunţuri repetate şi declaraţii mincinoase, menite să deterioreze şi să ştirbească activitatea AJF Bihor. Decizia de a-i declara indezirabili a fost luată de Comitetul Executiv al CJA, iar noi am extins-o şi la niveul AJF. Hotărârea nu are efecte juridice, însă ei nu sunt doriţi, nu sunt agreaţi în instituţia noastră", a declarat Radu Bitea într-o conferinţă de presă.

Mai mult decât atât, preşedintele AJF a afirmat că neregulile celor trei vor fi semnalate mai departe. "Am girul Comitetului Executiv de a face demersuri împotriva acestor persoane la autoritatea competentă. Am fost sfătuit să merg la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor", a spus Radu Bitea. Acesta a precizat că acţiunea îl va viza doar pe Octavian Şovre, ca fost preşedinte al CJA, iar plângerea va fi depusă marţi.

Plângeri şi controale

Preşedintele AJF a precizat că "AJF a fost apelată joi de un funcţionar de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Valentin Marius Dinu, care în urmă cu trei ani a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese. Acesta ne-a anunţat că MTS va intreprinde un control la AJF Bihor în următoarea săptămână".

Bitea afirmă, însă, că toate sesizările de la Minister ar fi fost depuse de către persoane care susţin că nu au făcut aşa ceva. "Funcţionarul susţine că au fost depuse o sesizare din partea lui Florin Marian (fost arbitru, actualmente observator), o petiţie a lui Valer Vancea (fost preşedinte AJF), o adresă de la Feke Gyorgy (antrenor de copii la Salonta) şi o informare de la un anume Marian Cuc. Dacă la primii trei nu se specifică ce reclamă, la Marian Cuc se spune că ar fi constatat nereguli la Adunarea Generală Extraordinară a AJF. Ţin însă să menţionez că o persoană cu acest nume nu a fost prezentă la Adunarea AJF, dar MTS, unde fostul arbitru Cristian Balaj este consilierul ministrului, consideră oportun să declanşeze un control", a mai declarat actualul şef al AJF Bihor.

Radu Bitea a menţionat că se opune unui asemenea control. "Nu am nimic de ascuns, dar nu accept să fim controlaţi pe baza unor denunţuri sau sesizări false. E un abuz în serviciu. AJF nu este bătaia de joc a nimănui. Am luat legătura cu cele trei persoane care activează în fotbalul bihorean şi toţi trei au spus că nu au făcut nicio plângere sau vreo sesizare. Este vorba de furt de identitate aici şi vor fi sesizate organele abilitate. Bănuiesc că şi în spatele acestei acţiuni este Octavian Şovre", a spus Bitea, precizând că şi în trecut s-a mai confruntat cu astfel de acţiuni. "A mai fost un denunţ anonim la Inspectoratul Şcolar, unul de pe adresa unei persoane decedate la DNA, unul la FRF în numele lui Orban Jakab (preşedinte Cetatea Biharia), care a precizat că nu făcut aşa ceva şi unul la CCA în numele lui Sebastian Moisin", a conchis Radu Bitea.

Citiți și articolul „Fosta conducere a CJA Bihor îi solicită şefului AJF, Radu Bitea, să îşi ceară scuze

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON