URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2017, 18:10

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL. Bolojan crede că va face din el un "partid mare"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Delegaţii Partidului Naţional Liberal l-au ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte pe Ludovic Orban, care a obţinut peste 2.500 de voturi mai mult decât oponentul său, Cristian Buşoi.

Din echipa noului preşedinte al PNL face parte şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care şi-a depus candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte şi, la congres, a spus că a luat decizia de a-l susţine pe Orban pentru că îşi doreşte ca PNL să fie "un partid mare care să guverneze România".

Câştigător detaşat

Congresul PNL a vut loc sâmbătă, la Romexpo, în prezenţa a circa 5.000 de delegaţi din toată ţara, inclusiv din Oradea şi Bihor. Ludovic Orban a câştigat şefia PNL cu 3.518 de voturi, faţă de mai puţin de 952 câte a primit Buşoi, după ce a depus o moţiune numită "Partidul Naţional Liberal, Forţa Dreptei" în care enumeră ca obiective câştigarea alegerilor prezidenţiale, a alegerilor locale şi parlamentare, precum şi formarea Guvernului de către PNL.

Ludovic Orban îşi propune instituirea "unei reale democraţii" în partid prin "radierea" delictului de opinie, respectarea "cu stricteţe" a instituţiei votului secret şi eliminarea "interimatelor prelungi" numite de către conducerea centrală.

"Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare, dar nu printr-un nou USL sau prin contractări pe care să le facem cu oameni care niciodată nu vor aplica politicile noastre şi pe care nu ne putem bizui niciodată. Îmi doresc să ajungem la putere prin votul oamenilor. Dacă este să susţinem ceva, să susţinem anticipate, să facem opoziţie pe toate fronturile, la baionetă, luptă de la om la om cu cei care astăzi îşi bat joc de România", a declarat Orban la Congresul PNL.

Bolojan: "Vreţi ca PNL să fie un partid mare?"

Pentru Moţiunea lui Orban a vorbit la Congres şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care a fost aplaudat intens de delegaţii prezenţi la Romexpo.

"Dragi liberali, vă vorbesc în calitate de primar al municipiului Oradea la al treilea mandat, de preşedinte al PNL Bihor şi de susţinător al moţiunii Ludovic Orban. Nu am luat această decizie pe baza unei prietenii sau pe baza faptului că o fiică îmi este angajată la un cabinet sau altul. Nu! M-am consultat cu primarii noştri, cu organizaţia PNL şi, întrucât noi ne dorim un partid mare, care să guverneze România, nu un partid balama, am luat decizia  corectă să-l susţinem pe Ludovic Orban. Vreţi ca PNL să fie un partid mare? Votaţi Ludovic Orban!", a spus Bolojan.

Edilul Oradiei a vorbit apoi despre măsurile care trebuie luate pentru prosperitatea României. "Aş vrea să vorbesc despre România şi despre PNL. Suntem o ţară care are o slabă dezvoltare. E adevărat că se fac progrese, dar ele ţin mai mult de lumea în care trăim şi nu de proiectele noastre. (…) Vrem civilizaţie la standarde europene. Nu se va mai pleca din ţară când se va trăi ca afară. Pentru asta avem nevoie de modernizarea infrastructurii, modernizarea instituţională şi modernizarea educaţiei", a mai precizat Bolojan.

Bolojan, pentru prim-vicepreşedinte

Congresul organizat sâmbătă este primul după fuziunea cu PDL şi după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi.

Duminică, va avea loc şedinţa Consiliului Naţional al PNL care va alege echipa conducerii centrale a partidului, adică Biroul Executiv. Acesta va cuprinde patru prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri.

Pentru una dintre funcţiile de prim-vicepreşedinte, cea pe strategii politice, concurează şi Ilie Bolojan, care se va înfrunta cu Viorel Cataramă.

Citeşte şi: Ilie Bolojan şi-a depus candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Gata cu blaturile cu psd, o dam pe fata si refacem usl-ul!
Are cineva discursul lui Orban de la congres, integral? Pentru că, uitându-mă pe știri, omul nu a zis o vorbă de dragnea, dar i-a dat-o la temelie, de două ori, lui Cioloș.
Postat 19 Iunie 2017, 08:41 de pinonel
Cine se aseamana se aduna ...
Doi tembeli cu mintea prastie de la lipsa de neuroni ... primul un purtator de geanta al lui Patriciu, care nu avea nevoie de nicio geanta dar, cu #insist, caratorul de serviciu avea in ea intotdeauna o sticla de whisky, iar al doilea un amarat de dascal de aritmetica de scoala ajutatoare care, in lipsa de calitate printre liberali, a ajuns atat de sus in partid incat, ca organizator de campanie, a pierdut ultimele alegeri parlamentare la cel mai rusinos scor din istoria post-decembrista in raport de socialism.
Postat 18 Iunie 2017, 12:33 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON