URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2017, 16:28

Sentinţă definitivă în dosarul de şantaj Antena Group - RCS&RDS: Dan Voiculescu achitat, Sorin Alexandrescu condamnat la închisoare cu executare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sentinţă definitivă dată, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei, în dosarul de şantaj Antena Group RCS&RDS. Magnatul Dan Voiculescu a fost achitat, fiica sa, Camelia Voiculescu, a fost condamnată la un an şi şase luni cu suspendare, iar fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare!

De altfel, imediat după pronunţare, Alexandrescu s-a şi predat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, judecătorii ÎCCJ au decis şi achitarea lui George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru Şerban Pop, fostul şef al ANAF. În ceea ce priveşte persoanele juridice SC Intact şi Antena Group, au fost achitate pentru complicitate la şantaj.

În cazul Antena Group, pentru şantaj, s-a dispus aplicarea unei amenzi penale de 200.000 lei şi publicarea sentinţei timp de o lună, de zece ori, în intervalul 18.00-20.00.

La ultimul termen al procesului de la instanţa supremă, Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu au spus că sunt nevinovaţi, au cerut să fie achitaţi şi, în cazul în care totuşi judecătorii consideră că au încălcat legea, au fost de acord cu prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

De asemenea, Sorin Alexandrescu a susţinut că este victima unei înscenări. "Astăzi am acelaşi sentiment pe care l-am avut acum patru ani de zile şi respectiv că sunt victima unei înscenări. Acum 4 ani, când aşteptam să întru în sala de judecată aceeaşi persoană mi-a spus de 20 de ori: spune-mi tot ce ştii despre Dan şi Camelia Voiculescu", a declarat Sorin Alexandrescu, în ultimul cuvânt în faţa magistraţilor. În acest timp, procurorii au cerut pedepse mai mari pentru inculpaţi, iar aceştia au cerut achitarea, în ultimul cuvânt.  

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Faptele de corupţie cu care ar fi fost ameninţat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări faţă de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS şi alte persoane. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON