URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Atenţie, vin zile grele! De joi dimineaţa, utilizatorii din Oradea şi Sînmartin rămân fără apă caldă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de joi, 08 iunie a.c. orele 08.00 se întrerupe furnizarea agentului termic primar către toate punctele termice din municipiul Oradea și comuna Sînmartin, respectiv a apei calde de consum de la acestea către consumatori.

Furnizarea apei calde de consum nu va fi întreruptă de la acele puncte termice în care prepararea acesteia se face cu agent termic geotermal, respectiv 512, 513, 514, 839, 840, 844, 845, 863, 878, 883 și 902.

Această întrerupere este cauzată de un cumul de factori, principalul motiv fiind necesitatea remedierii a două avarii la rețeaua termică de transport, situate în Parcul Nicolae Bălcescu – magistrala termică M2, respectiv pe str. Seleușului – racordul termic al PT 841, în zona blocurilor  T1 - X1.

În paralel cu aceste lucrări, se vor pune în funcțiune o parte din conductele noi ale Bretelei de legătură dintre magistralele M1 și M5 pe străzile Grădinarilor – Cardinal Iuliu Hossu – Seleușului – Războieni – Căprioarei, reabilitate în cadrul programului „Termoficare 2006 – 2020 căldură și confort”. 

De asemenea, tot cu această ocazie se vor realiza provizorate pentru crearea condițiilor de lucru în vederea înlocuirii conductelor vechi pe străzile Leonardo da Vinci, Constantin Noica și Mareșal Averescu, în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi a creşterii eficienţei energetice - etapa II – 20,2 km rețea de transport”, în urma emiterii Ordinului de începere a lucrărilor începând cu data de 07 iunie a.c.

Reluarea manevrelor în vederea furnizării agenților termici (apă caldă de consum sau agent termic primar, după caz) se va face etapizat, începând cu ziua de luni, 12 iunie a.c., pe măsură ce condițiile de restabilire a livrării acestora sunt îndeplinite.

Pentru informaţii suplimentare privind stadiul lucrărilor, clienţii noştrii pot suna la dispeceratul de urgentă TelVerde 0 800 070 800 (număr apelabil gratuit din toate rețelele fixe și mobile).

Termoficare Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
e luni si nu a venit apa
Ar fi buna o actualizare la articol cu detalierea acestei etapizari. E luni si nu e apa calda. Cand vine si in ce zone? Multumim!
Postat 12 Iunie 2017, 11:03 de Dana876
Decat sarac si prost mai bine bogat si destept
Si uite asa ne demonstreaza ca ei au inventat apa calda. Mai bine inventau robinetul, si inchideau apa(rece sau/si calda) doar acolo unde erau probleme.
Postat 07 Iunie 2017, 20:45 de FaBULA
Erată
... motivată...
Postat 07 Iunie 2017, 17:41 de eutanasiu
Reţeaua #rezist(ă)?
Oricum ai privi-o – în plan sau în secţiune – reţeaua de termoficare arată ca Bolojan. Unii zic că e supradimensionată, alţii că e spartă, toţi ştim că e scumpă şi nimeni nu se încumetă să-i regleze curba de funcţionare. Conceptul de viol ingineresc trăieşte acum etapa reconstituirii, după ce reţeaua „s-a” găurit şi violatorii, ca să poată mima lucrul mecanic cât mai plauzibil, îi subdimensionează diametrul. Aburul este transformat într-un fior rece pentru ajustarea fină a calibrelor. Niciodată procurorul de caz şi sereiştii deghizaţi în supervizori nu au verificat graficul copulativ. Se mulţumesc, de fiecare dată, să dea NUP motivând cu articole din Codul Penal că victima a fost plătită în euro. Cumulul de perversiuni este transcris în stenograme drept cumul de factori. Decidenţii, de câte ori participă (dar nu se implică) la fazele determinante, pentru a-şi prelungi plăcerea, consideră actul drept provizorat. La acelaşi preţ, a fost preferată liposucţia în locul costisitoarei operaţii de implant de silicon. Rezerva astfel obţinută e folosită periodic pentru pentru păstrarea organului în stare de funcţionare la viitoarele reconstituiri. Nimeni n-a cerut sau studiat vreodată procedura prin care doicile bruxelleze gem de plăcere când implantul de silicon aduce mai mulţi bani de la clienţi. Ar fi constatat că, occidentalii fac pauză în perioada de ciclu şi că „fetele” lor îşi cunosc numărul de clienţi programaţi pentru fiecare zi de lucru până la sfârşitul anului în curs. La noi, e de înţeles tentaţia violului în grup, motivat de împărţirea responsabilităţii. În plus, instinctul de proprietate şi de peşte îi face pe şefi să actualizeze periodic tariful (ei plătind, bineînţeles, în natură). Toţi cei implicaţi în „operaţiune” ar merita ca, prin judecata poporului, să li se taie bretelele şi „provizoriu” să li se facă un by-pass pentru recircularea lichidelor în reţeau proprie! Pentru aprofundarea cunoştinţelor, inginerii geneticieni ar trebui să-i transforme în capre ca simbol al oraşului. Dacă nu le reuşeşte, e suficientă doar poziţia.
Postat 07 Iunie 2017, 17:29 de eutanasiu
...
INCET - INCET VOM AJUNGE IN SITUATIA CA ZILELE FARA APA CALDA DIN AN SA FIE MAI MULTE DECAT CELE CU APA CALDA. Pe N. jIGA AU FOST DEJA 3 INTRERUPERI.
Postat 07 Iunie 2017, 14:17 de titel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON