URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2017, 14:25

Cum rezolvă China problema spionilor americani? 20 de agenţi CIA au fost ucişi sau încarceraţi în numai doi ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 20 de spioni ai CIA din China au fost ucişi sau au ajuns în închisori, între 2010 şi 2012, dezvăluie The New York Times.

Nu este clar dacă CIA a fost vizat de hackeri sau dacă o "cârtiţă" a ajutat guvernul chinez să identifice agenţii, dar unul dintre informatori a fost împuşcat chiar în curtea unei clădiri guvernamentale, în timp ce se afla lângă colegii săi, ca un avertisment pentru alţii.

Patru foşti ofiţeri CIA au vorbit despre această situaţie şi au explicat că informaţiile primite de la sursele implantate solid în interiorul birocraţiei de la Beijing au început să dinspară din 2010, iar informatorii de la începutul anului 2011.

Între 2010 şi 2012, autorităţile chineze ar fi ucis cel puţin 12 spioni CIA. De altfel, CIA şi FBI au demarat o operaţiune comună pentru a elucida misterul, susţine unul dintre foştii spioni americani, numit codificat Honey Badger.

Beijingul oferă o recompensă în numerar pentru spionii străini, avertizând cu privire la "iubirea periculoasă" cu agenţii secreţi.

"Există o diviziune în cadrul guvernului american în legătură cu existenţa unei cârtiţe în interiorul CIA sau la nivel comercial, dacă agenţii CIA au devenit neabordabili şi au fost descoperiţi sau dacă chinezii au reuşit să le intercepteze  comunicaţiile", spune jurnalistul Matt Apuzzo, jurnalist al New York Times care a lucrat la investigaţie.

În 2015, CIA a retras personalul din ambasada americană de la Beijing, după un atac cibernetic şi a acuzat statul chinez că a expus informaţii despre milioane de angajaţi federali din SUA. Dacă evenimentele din perioada 2010-2012 au fost generate de un atac similar, informaţia nu a fost făcută publică.  

Dispariţia unui număr atât de mare de spioni a afectat o reţea construită în ani de zile, iar acest lucru împiedicat operaţiuni ulterioare mult timp după aceea. Oficialii afirmă că a fost una dintre cele mai grave încălcări ale securităţii din ultimii ani.

Până în 2013, guvernul chinez părea că şi-a pierdut capacitatea de a identifica agenţii americani, iar CIA că şi-a revenit pentru a încerca să îşi reconstruiască reţeaua.

CIA încearcă încă să descopere cum a fost posibilă scurgerea masivă de informaţii din urmă cu două luni, unele dintre cele mai explozive documente fiind publicate pe Internet de Wikileaks. În plus, există o amplă investigaţie FBI privind legăturile dintre campania lui Trump la alegerile prezidenţiale şi Rusia.

Astfel, natura imprevizibilă a operaţiunilor derulate de-a lungul timpului în China demonstrează cât de dificie se dovedesc a fi operaţiunile de contraspionaj faţă de servicii atât de sofisticate cum sunt cele din Rusia şi China, subliniază New York Times.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
?!
Oare noi cum ar trebui sa rezolvam problema spionilor?! A celor unguri de pilda!
Postat 22 Mai 2017, 09:11 de pinonel
profesionalism in presa, cica
ce anti-trump sunteti. intr-un articol despre comunismul din china care isi omoara in public 20 de oameni, intamplari din vremea lui obama care a provocat dezastre de securitate mondiale, fara absolut nici o legatura va gasiti sa dati vina pe trump. Sunteti si voi comunisti?!
Postat 21 Mai 2017, 15:23 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON