URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2017, 16:11

Echipa orădeană de handbal feminin CSU CSM Oradea, aproape de desfiinţare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar doi ani de la înfiinţare, echipa orădeană de handbal feminin CSU CSM se află în impas, având în prezent situaţia incertă, după ce conducerea Clubului Sportiv Municipal a luat decizia de a-şi retrage total sprijinul acordat până în luna mai a acestui an, printr-un protocol de colaborare.

Formaţia orădeană a participat în cele două sezoane de la înfiinţare în Campionatul Naţional - Divizia A. Dacă în primul an obiectivul a fost acela de a închega o echipă, locul 10 fiind cel ocupat la final, în cel de-al doilea sezon saltul a fost unul spectaculos, CSU CSM terminând ediţia pe locul al V-lea.

E de menţionat însă că în cea de-a doua parte a campionatului ediţiei 2016-2017, orădencele au devenit un adversar incomod pentru toate formaţiile din seria de vest, chiar şi pentru echipa care a promovat în Liga Naţională, CSM Slatina, aceasta având mari probleme în disputa de la Oradea.

În pofida acestor rezultate şi a acestei ascensiuni, cumulate cu publicul orădean, care a venit în număr tot mai mare la meciurile de handbal feminin, conducerea clubului CSM a anunţat în această lună că renunţă la susţinerea acordată handbalului feminin.

E de menţionat totuşi că această susţinere nu a fost una consistentă, cifrându-se la  mai puţin de 20.000 lei pe lună.

Din păcate însă, această decizie a dus însă la instalarea unei stări de nesiguranţă şi incertitudine, atât jucătoarele cât şi antrenorii neştiind dacă activitatea va fi sau nu continuată şi nici în ce condiţii.

"După doar doi ani în care oraşul nostru a câştigat încrederea jucătoarelor din ţară, mai multe handbaliste exprimându-şi dorinţa de a evolua pentru Oradea, aşteptarea îndelungată la care au fost supuse le-au determinat să se reorinteze spre alte echipe. Astfel, unul dintre puţinele sporturi de echipă din România în care încă contăm, singurul sport care încă ne dă cea mai bună jucătoare a lumii, este ignorat în Bihor, iar viitorul lui pe plan local pare destul de sumbru în această situaţie. Dacă alte oraşe cu echipe de prima ligă asigură bugete de 1 milion de euro, echipa din Oradea ar fi avut nevoie de un buget de 70.000 de euro pentru un an întreg în Divizia A, însă n-a fost nici o şansă", a declarat Doina Ardelean, antrenoarea echipei bihorene.

Pentru continuarea activităţii formaţiei orădene de handbal feminin, se impune acum găsirea rapidă a unor susţinători, sponsori sau autorităţi locale, însă timpul este principalul duşman, majoritatea echipelor având deja loturile definitivate. Jocurile noii ediţii de campionat vor începe la jumătatea lunii viitoare. Totuşi, antrenori şi jucătoarele care au mai rămas la formaţia orădeană, mai aşteaptă o salvare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON